Біотехнології і камери. Презентовано проект іспитів, які ускладнять отримання водійських прав

Біотехнології і камери. Презентовано проект іспитів, які ускладнять отримання водійських прав

Фото: УНІАН

На екзаменах пропонують використовувати технологію розпізнавання обличь.

У Києві представили нову технологічну модель проведення водійських іспитів, яка допоможе перемогти корупцію.

Процедуру розроблено на основі сучасного міжнародного досвіду, пише УНІАН із посиланням на слова авторів ініціативи.

Базою нової моделі може стати біотехнологія розпізнавання облич, яка перевірятиме абітурієнта на кожному етапі складання екзаменів.

Так, комп’ютери під час складання теорії необхідно обладнати камерами, які перевірятимуть, чи не допомагають посторонні майбутньому водію. Під час кермування це також не складно впровадити.

"На смартфоні запускається програма, яка ідентифікує, хто прийшов, визначає маршрут складання екзамену та визначає правила та критерії – це вже зараз можна запускати і це вже готове", - розповіли автори нової моделі.

Зазначені нововведення - це лише база, яку реально почати впроваджувати уже зараз. На пізніших етапах можна контролювати трасу та усі параметри під час практичного іспиту: прискорення, колір світлофорів та поведінка біля пішоходів. Таку інформацію система буде автоматично додавати до картки іспиту.

Нагадаємо, що у Сервісних центрах МВС прокоментували чутки про скасування навчання на певні категорії. У відомстві не планують скасовувати навчання на непрофесійні категорії: легкові авто та мото.

Водійські права без курсів - чим обернеться ця ініціатива

Водійські права без курсів - чим обернеться ця ініціатива

Повʼязані теми:

Наступна публікація