Нацполіція озвучила, за що і коли почне нещадно штрафувати "євробляхи"

Нацполіція озвучила, за що і коли почне нещадно штрафувати "євробляхи"

Власникам "євроблях", які своєчасно не розмитнять автівки, значно посилять відповідальність.

Після ухвалення законів 8487 та 8488, які покликані урегулювати розмитнення "євроблях", значно зросли штрафи за понаднормове перебування автівок на іноземній реєстрації в Україні. Нові санкції торкнуться як автомобілів, які заїхали для транзиту, так і у режимі тимчасового ввезення.

При цьому варто роз’яснити тонкощі нових законопроектів, щоб власникам "євроблях" було зрозуміло за що та коли можуть оштрафувати авто на іноземній реєстрації, пише перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook.

Штрафи та критерії окреслені у законі 8488 почнуть діяти через 180 днів після його опублікування 25 листопада 2018 року.

Так, якщо авто із єврономерами заїхало до України як транзитне, то за перевищення строку, але не більше ніж наодну добу, штраф – 170 гривень або попередження. Від однієї доби до 10 діб – 3400 грн; від 10 до 20 діб – 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень. Власники автівок, які перевищили транзитний термін більш ніж на 30 діб, а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів змушені будуть заплатити 170 тисяч гривень, або ж автомобіль конфіскують за рішенням суду.

За порушення строків перебування в Україні особистого чи комерційного авто у режимі тимчасового ввезення штрафи також значно зростуть. Так, за перевищення строку не більш ніж на три доби доведеться заплатити 850 грн або буде попередження; від 3 до 10 діб - 5100 грн; від 10 до 20 діб – 17 тисяч гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень. Крім цього, якщо "тимчасово ввезений авто" перебуває в Україні понад 30 діб, то штраф складе 170 тисяч гривень, або власника чекає конфіскація автомобіля за рішенням суду.

Для того, щоб патрульна поліція могла оперативно перевіряти інформацію стосовно "євроблях" у відомстві планують створити сервіс, який дозволить обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією.

Крім того, за повторне притягнення до відповідальності протягом року водія через суд можуть оштрафувати ще раз на 8,5 тисячі гривень, позбавити водійських прав на рік та навіть конфіскувати авто.

Разом з тим, після набуття чинності закону, патрульні обіцяють взятись за тих, хто використовує "євробляхи", ввезені як особисте авто, у комерційних цілях. Також, за новими нормами, до відповідальності будуть притягувати тих, хто продав чи передав авто на іноземній реєстрації іншій особі. Поліції, через 180 днів після підписання закону, буде дозволено зупиняти авто на іноземній реєстрації для перевірки на факт імовірних порушень.

Серед іншого авто на єврономерах, які ввозять більше ніж на 30 днів, потрібно буде перереєструвати протягом 10 днів після перетину кордону України.

Дещо про закони по іноземній реєстрації, які було прийнято та підписано Президентом на минулому тижні. Розкажу про...

Опубликовано Олексій Білошицьким Среда, 28 ноября 2018 г.

Раніше згадувалось, що Кабмін ухвалив тимчасовий порядок для розмитнення "євроблях". Рішення було ухвалено під час чергового засідання.

Як правильно переоформити автівку з іноземною реєстрацією

Як правильно переоформити автівку з іноземною реєстрацією

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація