Нардеп пояснила, як каталог Schwacke впливає на оцінку "євроблях"

Нардеп пояснила, як каталог Schwacke впливає на оцінку "євроблях"

Митники повинні наводити додаткові докази заниження вартості авто.

В Україні під час розмитнення автівок каталог Schwacke не слугує покажчиком визначення їхньої вартості. Він є лише орієнтиром для визначення ціни митниками, але аж ніяк не приводом для переоцінки авто.

Про це йдеться у публічному зверненні нардепа та Голови підкомітету з митної справи у Верховній Раді Тетяни Острікової у Facebook.

"Каталог Schwacke може бути використаним лише для співставлення даних про вартість та виявлення ризику щодо можливого заниження вартості автомобіля, а не встановлення самої вартості", - написано у зверненні.

Митники, серед іншого, можуть поставити під сумнів заявлену у документах, поданих громадянином, ціну, якщо вона не збігається із вказаною у копіях електронних декларацій, які надали правоохоронні органи відповідної держави.

Також фіскали можуть поставити під сумнів заявлену вартість "євробляхи" чи просто авто на іноземній реєстрації, якщо вона надто відрізняється від середньої у країні, де зареєстровано автомобіль.

За останній місяць отримала багато нарікань на митницю від тих, хто хотів завезти в Україну вживаний автомобіль. Основна...

Опубликовано Тетяной Остріковой Четверг, 17 января 2019 г.

Нагадаємо, що у Мінфіні очікують, що 300 тисяч "євроблях" українці розмитнять з пільгами. Наразі ж перереєстровано уже близько 30 тисяч автівок, які принесли бюджету 2 млрд грн.

Власники "євроблях" залишають свої машини у Польщі, аби не платити мито та заставу

Власники "євроблях" залишають свої машини у Польщі, аби не платити мито та заставу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація