Нардеп розповів, хто блокує пільги на електрокари в Україні

Нардеп розповів, хто блокує пільги на електрокари в Україні

Фото: Reuters

Занижені акцизи блокують через зобов'язання перед МВФ.

У Кабміні та міністерствах не підтримують законопроекти про скасування акцизів на ввезення електромобілів через заборони МВФ. Як результат, депутати нічого не можуть зробити.

Про це заявив народний депутат і голова підкомітету з питань енергозабезпечення та енергоефективності Комітету ПЕК Олексій Рябчин під час форуму EvForum 2018, пише Autonews.

"Мені по-людськи обіцяють підтримувати і робити все можливе для просування правок, але при цьому розводять руками, кажучи, що у нас є зобов'язання з МВФ не просувати будь-які пільги і не вводити нових", – повідомляє депутат.

Разом з тим, законопроекти вже обросли безліччю правок, які враховують потреби як звичайних громадян, так і держструктур.

"Ми врахували в поправках те, що при ввезенні гібридів або автомобілів REX митниця не бачить різниці між ними та електрокарами. Це все враховано правки. Крім того, ми врахували і дозвіл для урядових організацій купувати електромобілі. Ми зробили комплексну роботу", – зазначає Рябчин.

Раніше повідомлялося, що стали відомі лідери українського ринку продажу електрокарів. Так, пільги стимулювали українців купувати старі авто на електриці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація