Патрульні нагадали пішоходам про правила дорожнього руху жахливим відео

Патрульні нагадали пішоходам про правила дорожнього руху жахливим відео

Фото: УНІАН

Порушення заборон загрожує штрафами та навіть серйозними травмами.

Патрульні Києва нагадали, які дії перехожих порушують правила дорожнього руху та можуть призвести до штрафу і навіть до аварії.

Як приклад правоохоронці опублікували у Facebook відео, на якому необачна жінка вискочила просто під машину, перебігаючи вулицю.

Так, перехожим забороняється виходити на дорогу не переконавшись, що їхній безпеці нічого не загрожує. Якщо більш детально, то не варто:

  • зненацька виходити чи вибігати на дорогу і навіть на пішохідний перехід,
  • випускати дітей без догляду дорослих на проїжджу частину,
  • переходити дорогу поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або вулиця має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження,
  • затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху,
  • автомагістраллю чи дорогою для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Пішоходам варто бути обережними під час перетину проїжджої частини. Як може закінчитись необачна поведінка на дорозі, дивіться у відео.

Нагадуємо, відповідно до вимог п.4.14. ПДР України: Пішоходам забороняється: а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід; в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину; г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження; ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху; д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку. Шановні пішоходи, зверніть увагу на можливі наслідки, до яких може призвести порушення цих вимог ПДР! #Kyivpatrol _____ Бажаєте знати ще більше? Слідкуйте за нами у нашому telegram-каналі: https://t.me/kyivpatrol

Опубликовано Патрульна поліція Києва Четверг, 22 августа 2019 г.

Раніше згадувалось, що пішоходи повально порушують ПДР в Україні. За перші шість місяців 2019 року в Україні на пішоходів склали понад 90 тисяч адмінпротоколів за порушення правил дорожнього руху.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аварії
Наступна публікація