Власників нерозмитнених авто попереджають про небезпеку перевищення швидкості

Власників нерозмитнених авто попереджають про небезпеку перевищення швидкості

Фото: Державна фіскальна служба України

За перевищення швидкості штрафуватимуть саме водія авто.

Від сьогодні, 16 жовтня, в Україні патрульна поліція починає штрафувати автомобілістів за перевищення швидкості руху. За порушення відповідатиме саме водій, а не власник машини.

Про це повідомляє "Авто центр"

Тому нові стандарти перевірки швидкості торкнуться не лише власників авто на українській реєстрації, а й водіїв автівок на "євробляхах". Так, під час перевищення швидкості порушника зупинять, водію випишуть штраф, а також перевірять інші документи.

Зокрема поліція може попросити пред’явити:

  •  водійські права;
  • реєстраційний документ на автомобіль;
  • поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (автоцивілка або Зелена карта);
  • за наявності на авто знака "Водій з інвалідністю" - документ, який це підтверджує (крім водіїв або пасажирів з явними ознаками інвалідності).

Тобто порушнику можуть не тільки виписати штраф за швидкість, але і виявити інші порушення у документах, наприклад, відсутність страховки.

Якщо виявиться, що нерозмитнене авто перебуває в Україні незаконно або ввезене з порушеннями, то ця справа може передаватись під юрисдикцію Державної фіскальної служби.

За перевищення швидкості більш як на 20 км/год – штраф – 255 гривень, а якщо понад 50 км/год – 510 гривень.

Раніше згадувалось, що штраф за перевищення швидкості виписуватимуть не завжди. Пілотний режим закінчився, а патрульні отримали повне право зупиняти та виписувати штрафи за перевищення швидкісного режиму. Сума стягнення залежить від швидкості, з якою рухався автомобіль. Але за перевищення до 20 км/год штраф не виписуватимуть.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація