Ринок вживаних автомобілів у січні: які машини з пробігом користувалися популярністю серед українців

Ринок вживаних автомобілів у січні: які машини з пробігом користувалися популярністю серед українців

Фото: Getty Images

Цей сегмент показав незначний спад.

Складений список топ-10 марок вживаних автомобілів, які користувалися популярністю серед українців за підсумками січня 2021 року.

Зазначається, що протягом минулого місяця було ввезено 26 416 машин із пробігом. Для порівняння, за аналогічний період 2020 року парк вживаних авто поповнився на 29 220 екземплярів.

Так, на першій позиції залишився Volkswagen, незважаючи на те, що обсяги впали на 15,7%. Зберегла свою позицію і марка Renault, хоча і втратила 7%.

У першій трійці брендів відбулася зміна. На третє місце вибився Ford з ростом в 3,7%, витіснивши Skoda. Насправді Ford один з небагатьох брендів, які наростили обсяг у порівнянні з першим місяцем року. А ось чеська марка перемістилася на четверту позицію, втративши більше 18% у порівнянні з торішнім січнем.

У п'ятірку лідерів увійшов Hyundai, який став сенсацією цього січня. Коли обсяги у переважної більшості брендів падають корейська марка наростила 15% і випередила Opel, який змістився на шосту сходинку. Драйверами успіху марки Hyundai стали моделі Elantra, яка стала на 51% популярніше ніж рік тому, і Sonata, що стала найпопулярнішою моделлю марки та додала майже 77%.

Ще одним брендом, який увірвався в топ десятку рейтингу найпопулярніших брендів став KIA, який набрав додатково 16% до минулорічного результату. І хоча його найпопулярніша модель Ceed просіла на відчутні 19%, проте сильно додав Sportage (+35,7%) за рахунок імпорту з США, так само як K5 (Optima), що стала на 122% успішною, і Forte (Cerato), що додала 162%.

Також до топ-10 брендів увійшли Nissan (7, -11,58%), Audi (9, -21,17%) та Mazda (10, -10,43%).

Повʼязані теми:

Наступна публікація