Штрафи за перевезення дітей без автокрісел. Як реагують відомі таксі-сервіси

Штрафи за перевезення дітей без автокрісел. Як реагують відомі таксі-сервіси

У компаніях батькам пропонують використовувати власні дитячі крісла.

Таксі-сервіси в Україні уже готуються до змін пов’язаних з новим законом про штрафування водіїв за перевезення дітей без автокрісел.

Про це повідомляє видання The Village з посиланням на коментарі представників різних служб таксі.

Варто зазначити, що новий закон передбачає штраф у розмірі 510 гривень за перевезення дітей віком до 12 років чи зростом до 145 сантиметрів без автокрісла.

Так, в таксі-сервісі Bolt водіям рекомендують не виконувати поїздки на замовлення, якщо серед пасажирів є дитина, а у таксиста немає спеціального автокрісла. При цьому представник компанії зазначив, що у деяких країнах у Bolt є окрема категорія авто, що обладнані дитячими кріслами. Наразі в Україні сервіс теж запозичує досвід і розглядає можливість створення окремої категорії машин з дитячими автокріслами.

Водночас в Uber пасажирам пропонують використовувати власне автокрісло для перевезення дітей у таксі. Навіть в Uber Shuttle батьки тепер можуть окремо бронювати місця для неповнолітніх дітей і встановлювати туди своє автокрісло під час перевезення.

Такої ж думки з приводу вирішення питання дитячих автокрісел дотримуються у таксі-сервісі Uklon. При цьому у сервісі розглядають можливість запустити додаткову послугу: авто з дитячим автокріслом.

"Ми в процесі дослідження, плануємо зустрічі з активними групами батьків, які хочуть нам допомогти, експертами, що впроваджували подібне в інших країнах. Також проводимо зустрічі з компаніями-виробниками дитячих автокрісел", - йдеться у коментарі представника Uklon.

Варто зауважити, що новий закон покликаний насамперед підвищити безпеку дітей під час перевезення в автомобілях, а не штрафувати водіїв.

Раніше згадувалось, що у "Слузі народу" розповіли, як змусити таксистів платити податки. Помічник нардепа пропонує взятися за диспетчерські служби.

Повʼязані теми:

Наступна публікація