Топ-10 популярних вантажівок-самоскидів, які купують українці Новини компаній

Топ-10 популярних вантажівок-самоскидів, які купують українці

Рейтинг популярних вантажівок-самоскидів в Україні. Які моделі вантажівок користуються популярністю серед українців. Огляд автомобільних марок і їх переваг читайте в статті.

Саморозвантажувальний вантажний автомобіль, створений для доріг загального призначення, є найбільш популярною спецтехнікою в Україні. Використовується він у різних господарських сферах — будівельній, дорожній, аграрній, комунальній, гірничо-видобувній та ін, повідомляє Гідромаркет

Попит на самоскиди в нашій країні стабільно високий. За підсумками продажів 2018 року стали відомі марки самосвальних вантажівок, які українці купують найчастіше. Загалом було реалізовано 1065 нових машин різних виробників.

Топ-10 найпопулярніших вантажівок в Україні

На 10 місці із загальними продажем в Україні у кількості 32 екземпляри розташувався Renault Trucks. Французький виробник випускає вантажну техніку для цивільних і військових потреб, а з 2001 року концерн Renault продав цей підрозділ шведському Volvo AB.

9 місце займають самоскиди IVECO, яких було реалізовано в 2018 році 35 одиниць. Випускаються італійською корпорацією з 1975 року в різних модифікаціях.

8 місце із загальними продажем в Україні за минулий рік кількістю 59 машин займає легендарний бренд Mercedes-Benz. Під цією маркою випускаються легкові і вантажні автомобілі, автобуси, які відрізняються надійністю, довговічністю, комфортом і високим рівнем безпеки для людей в салоні.

7 місце за перевагами українців у 2018 році зайняли самоскиди марки MAN, яких було продано 68 екземплярів. Німецьке підприємство, крім вантажівок різних моделей і серій, випускає рейкові автобуси, трактори, вагони і різне обладнання для транспортних засобів.

На 6 місце наші співвітчизники визначили скандинавську марку Scania. У минулому році в Україні купили 97 одиниць вантажної самосвальной техніки шведського виробництва. Крім широкого модельного ряду вантажівок, компанія випускає автобуси і двигуни для промислових установок і різних видів транспорту.

У п'ятірку лідерів увійшли самоскиди ще одного шведського виробника — Volvo Trucks, яких було реалізовано в минулому році 111 одиниць. Спеціалізацією компанії є вантажівки важкого класу і велика комерційна техніка. Машини цієї марки вважаються дуже надійними і комфортними, а також довговічними.

4 місце українці присудили вантажним автомобілям КАМАЗ. Незважаючи на заборону продажів техніки російського виробника, в Україні було реалізовано 118 машин за рахунок залишків на складах.

Бронзу в 2018 році отримав китайський бренд Howo, який продав у нашій країні 127 одиниць самосвальной техніки. Компанія спеціалізується на виробництві важких вантажівок, сідлових тягачів, малотонажних комерційних автомобілів.

Срібло заслужено отримала компанія Ford Trucks, яка реалізувала українцям у минулому році 170 самоскидів. Машини випускаються турецькою компанією Ford Otosan — дочірнім підприємством легендарного американського бренду, який на сьогодні є лідером у своїй сфері в Малій Азії.

Золото за реалізовані в минулому році нові самоскиди у кількості 181 одиниць отримує МАЗ. Мінський автозавод пропонує якісну і надійну техніку за доступною ціною. Крім вантажівок з самоскидними кузовами, у його асортименті є автобуси, тролейбуси, причіпна техніка.

Популярні марки вантажівок, які не увійшли в десятку

Не потрапили в десятку найбільш продаваних самоскидів вантажні автомобілі китайського виробництва Foton із загальними продажем у кількості 24 одиниці. Фотони випускаються державним підприємством, яке було створене в 1996 році шляхом злиття більше сотні дрібних компаній в одне ціле. Крім вантажних автомобілів, в асортименті виробника є позашляховики, легкові автомобілі, автобуси і мікроавтобуси, двигуни, трактори та інша спецтехніка.

Самоскиди ще одного китайського бренду Shaanxi (Шанксі) були продані в 2018 році в кількості 19 штук. Спільно з німецьким брендом MAN компанія випускає з 2004 року вантажівки Shacman, які відрізняються західним дизайном кабіни, солідною комплектацією і доступною вартістю. На ринку представлено кілька модифікацій техніки. Крім вантажних машин, завод випускає окремі вузли і комплектуючі до них, які використовуються у виробництві спецтехніки іншими марками.

Вітчизняний виробник Кременчуцький автозавод зумів продати за минулий рік тільки 18 нових самоскидів КРАЗ, голландська компанія DAF Trucks реалізувала лише 6 одиниць техніки.

Статистика продажу вантажівок в Україні

Загальна статистика продажу всіх вантажних автомобілів різних конфігурацій в Україні за підсумками 2018 року виглядає трохи інакше:

  • МАЗ лідирує і тут, а його частка становить 18%;
  • Mercedes-Benz - 14,18%;
  • MAN - 13,3%;
  • Scania - 8,67%;
  • Ford Trucks - 8%;
  • Volvo Trucks - 5,83%;
  • КРАЗ - 5,53;
  • IVECO - 5,08%;
  • КАМАЗ - 3,91%;
  • ГАЗ - 3,89%.
Наступна публікація