Три міністерства об’єднаються, щоб знизити смертність на дорогах України

Три міністерства об’єднаються, щоб знизити смертність на дорогах України

Фото: Reuters

На думку Омеляна, це втричі знизить кількість смертей на дорогах.

В Україні МВС, Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти розроблять спільний комплекс заходів, щоб зменшити смертність на дорогах більше ніж на 30%.

Такого значного зниження кількості смертей завдяки об’єднанню зусиль планують досягти протягом найближчих трьох років, повідомив Володимир Омелян під час брифінгу.

"Передбачена низка проектів по лінії МВС, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти. Це буде складний комплекс заходів, який має дати єдиний результат – що протягом цього трирічного періоду ми зможемо скоротити смертність на дорогах більш ніж на 30%. Ми зможемо до нуля звести дитячу смертність на українських автошляхах і забезпечити зменшення травматизму", - сказав міністр інфраструктури.

Для реалізації таких амбітних планів та додаткових мір безпеки на наступні пять років із бюджету виділять понад 9 мільярдів гривень. Зокрема, заплановане спорудження нових транспортних розв'язок, безпечних пішохідних переходів, гальмівних острівців на в'їздах у населені пункти тощо.

Раніше згадувалось, що Порошенко оглянув оновлену дорогу на Миколаївщині та заявив "Показуха нам не потрібна". Він особисто оглянув якість відремонтованої дороги Миколаїв-Снігурівка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація