У Хмельницькому планують випускати вітчизняні електробайки за $2,5 тисячі

Електричний моторолер створив студент.

Студент із Хмельницького самотужки створив електробайк. Розробка виявилась настільки вдалою, що нею уже зацікавились інвестори.

Про це повідомляється на сайті "Є".

Електричний байк здатен розвивати швидкість до 60 км/год, а на одному заряді він проїздить до 80 кілометрів. При цьому до "повного баку" моторолер заряджається всього за п’ять годин.

Створив транспорт 20-річний Євген Богачук, який навчається на третьому курсі Хмельницького національного університету на спеціальності "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка". На будівництво він витратив приблизно рік.

Богачук сам сконструював і зібрав раму, а також виготовив акумулятор. Всі інші деталі винахідник придбав. На те, щоб зібрати кошти, студент два роки відкладав стипендію.

За словами Євгена, зацікавлені люди в інвестуванні проекту вже є. Виробництво електробайків хочуть організувати у Хмельницькому, продавати – в Україні та за кордоном. Орієнтовна ціна майбутніх двоколісних – дві з половиною тисячі доларів.

Студент із Хмельницького власноруч сконструював електробайк

Студент із Хмельницького власноруч сконструював електробайк

Опубликовано ТВ7+ Хмельницький телеканал. Україна Вторник, 14 мая 2019 г.

Раніше згадувалось, що в Україні готують до серійного виробництва власний електричний мотоцикл. За попередніми даними, він отримає запас ходу у 140 кілометрів, потужність 20,4 к. с. і зможе розганятися орієнтовно до 120 км/год.

Група ентузіастів з Дніпра власноруч спроектувала електромобіль

Група ентузіастів з Дніпра власноруч спроектувала електромобіль

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація