У Мінрегіоні пропонують будувати лише безпечні однорівневі розвороти на трасах

У Мінрегіоні пропонують будувати лише безпечні однорівневі розвороти на трасах

Фото: УНІАН

Вони мають певні відмінності від нинішніх - небезпечних.

В Україні пропонують робити обов’язковим будівництво безпечних лівих поворотів в одному рівні на трасах.

Видозмінені розвороти дозволять знизити кількість аварій та затори, пише заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За словами чиновника, від нинішніх небезпечних вони відрізняються додатковою смугою з лівого боку, яка буде доступна насамперед тим, хто розвертається. Це можна реалізувати за рахунок ширших відбійників у місцях розворотів.

Парцхаладзе переконує, що оновлені ліві розвороти дозволять на 50% зменшить кількість ДТП на цих ділянках руху на трасах. Також це зменшить затори, а ще загалом підвищиться безпека руху.

Однорівневі безпечні розвороти пропонується облаштовувати на дорогах із трафіком менше, ніж 11 тисяч автівок на добу. Траси з більшим трафіком і надалі пропонується обладнувати багаторівневими розв’язками і розворотами.

БЕЗПЕЧНІ ЛІВІ ПОВОРОТИ НА ТРАСАХ - важлива пропозиція змін у ДБН щодо доріг загального користування. Ліві повороти...

Опубликовано Lev Partskhaladze Вторник, 14 мая 2019 г.

Нагадаємо, що у Мінрегіоні пропонують укладати дороги з геосинтетикою. Зазначені добавки дозволять до 20% зміцнити дорожнє покриття, до 30% підвищити строк його служби і загалом знизити утворення можливих дефектів на дорогах.

Поліція збільшила кількість радарів TruCam на дорогах

Поліція збільшила кількість радарів TruCam на дорогах

Повʼязані теми:

Наступна публікація