У Раді назвали терміни, коли зможуть остаточно легалізувати "євробляхи"

У Раді назвали терміни, коли зможуть остаточно легалізувати "євробляхи"

Найімовірніше, законопроект розглянуть у листопаді.

Законопроекти про розмитнення авто на іноземній реєстрації Верховна Рада зможе розглянути не пізніше листопада 2018 року.

Таку заяву зробила голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в інтерв’ю для "РБК-Україна".

Єдине, чого наразі варто зачекати – це завершення підготовки законопроектів до другого читання.

"Це не може відбутись до жовтня, оскільки сьогодні у нас вже останній пленарний тиждень вересня. Звісно, що у нас засідання комітету буде вперше лише у жовтні. В найкращому варіанті – це друга половина жовтня. Але скоріше за все це буде листопад. Це буде так, якщо рухатись без додаткових робочих груп", – зазначила чиновниця.

Для втілення законопроектів, імовірно, доведеться залучити міністерства, щоб проговорити системно поправки до законопроектів. Южаніна зазначила, що доведеться обговорити, зокрема, можливість зниження вікового коефіцієнту та інші можливі гострі питання у питанні так званих євроблях.

Нагадаємо, що Омелян виступив на мітингу представників "євроблях". Міністр інфраструктури вийшов до мітингувальників і повідомив, що при Верховній Раді створено спеціальний експортний комітет, який займається якраз дорожніми та автомобільними питаннями.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація