Учасник ринку запропонував прозору формулу розмитнення "євроблях"

Учасник ринку запропонував прозору формулу розмитнення "євроблях"

Він пропонує використовувати досвід Грузії у сфері імпорту авто.

Голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко побачив у законопроєкті 2324, який пропонує нову формулу розмитнення "евроблях", "лазівку" для корупційних афер.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, скасування акцизу і зниження вартості розмитнення автомобілів не виключає корупційний складник. Водночас Назаренко пропонує скасувати ще й мито та ПДВ, а замість цього ввести єдиний податок під час імпорту.

Як варіант, він пропонує використовувати практику Грузії і брати сплату за будь-яке ввезене авто у розмірі 1 євро за 1 куб. см об'єму двигуна.

На його думку, саме така формула повністю унеможливить корупційну складову на митниці.

"Зникне проблема заниження/завищення вартості авто під час розмитнення, тобто, корупція на митниці. Ніхто не буде дивитися під час розмитненні до (каталогу) Schwacke, а тільки на обсяг двигуна", - пише Назаренко.

Він підсумовує, що охочі "труїти людей димом, "колотити понти" і їздити на "крутій" шестилітровій тачці" у такому разі будуть платити шість тисяч євро. Для тих кому просто потрібен автомобіль підійде й Smart, вважає Назаренко, - плата лише 800 євро за все розмитнення.

Зареєстрований законопроект 2342 н. д. Ковальова про скасування акцизу при імпорті транспортних засобів в Україну. Я його 100%...

Опубліковано Oleg Nazarenko Середа, 30 жовтня 2019 р.

Раніше згадувалося, що в уряді підготували нову формулу розмитнення "евроблях". Нові ставки можуть знизити до 35% від вартості машини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація