Українське бездоріжжя. Як отримати компенсацію за пошкоджене у вибоїнах авто

Українське бездоріжжя. Як отримати компенсацію за пошкоджене у вибоїнах авто

Фото: Скріншот з відео "Сніданок з 1+1"

В Україні у жалюгідному стані близько 80% доріг.

У Києві через ремонт частково обмежують рух на мосту Патона, але насправді перекривати та відновлювати потрібно не лише стратегічні переїзди, а й багато інших важливих доріг. Бездоріжжя призводить до низки аварій, як у столиці, так і за її межами.

Про це йдеться у сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Так, термінового ремонту потребує Смородинський узвіз, який об’єднує столичний район Татарка з Подолом та Куренівкою і розташований неподалік історичних пам’яток.

"Глибина ями не може бути більша ніж 4 сантиметри, тут навіть неозброєним оком видно, що тут близько 12 сантиметрів", - говорить координатор інтернетресурсу "УкрЯма" Григорій Кравцов.

За його словами, подібна ситуація спостерігається на 80% доріг України. При цьому саме через розбите покриття трапляється низка аварій. Так, через ганебний стан доріг страждають сотні водіїв. Юрист радить - домагатися компенсації, якщо винуватець ДТП - дорога або її відсутність.

Потрібно зробити три кроки. Перший - це викликати поліцію, для того щоб зафіксувати факт такої ДТП. Другий - це звернутися до автоексперта, щоб він назвав вартість ремонту. І третє - це з’ясувати, хто відповідає за ділянку дороги і звернутися з вимогою оплатити такий ремонт.

Детальніше про те, як отримати компенсацію, дивіться у сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Як отримати компенсацію за пошкоджене через ями авто

Як отримати компенсацію за пошкоджене через ями авто

Нагадаємо, що трасу Київ-Чоп покращать зручним об’їздом навколо міста Дубно. Шосе дозволить винести рух транзитного транспорту за місто.

Повʼязані теми:

Наступна публікація