Уряд планує скасувати нульові акцизи на ввезення електромобілів в Україну

Уряд планує скасувати нульові акцизи на ввезення електромобілів в Україну

Фото: Тетяна Острікова / Facebook

Мінфін та ГФС не підтримали законопроект, який дозволяє ввозити електрокари за заниженими акцизами у майбутньому.

В Україні не подовжать дію нульових акцизів на ввезення електромобілів, які діють до кінця 2018 року.

Таке рішення ухвалили Міністерство фінансів та Державна фіскальна служба, написала народний депутат Тетяна Острікова у Facebook.

"Великий "привіт" шанувальникам електромобілів від прогресивних "драйверів реформ" Мінфіну та ДФС. Вони дали негативний висновок по пропозиції продовжити на 2 роки пільгу з ПДВ при імпорті електрокарів, яка діє до кінця цього року", - написала Острікова.

Чиновниця наголосила, що у відомствах не підтримали її поправки до законопроектів 8487 та 8488. Вони пов’язані із розвитком галузі електрокарів в Україні: ввезенням комплектувальних до електрокарів та обладнання для заводів, які будуватимуть електричні авто, за заниженими акцизами. Серед іншого у законопроектах передбачені занижені ставки на ввезення електрокарів.

"Законопроекти про зниження акцизів при митному очищенні авто є однією з найбільш актуальних тем у суспільстві. І навіть такому важливому питанню державні органи з мільярдними бюджетами та тисячами працівників не можуть приділити достатньо фахової уваги", - обурилась чиновниця.

Великий "привіт" шанувальникам електромобілів від прогресивних "драйверів реформ" Мінфіну та ДФС. Вони дали негативний...

Опубликовано Тетяной Остріковой Понедельник, 8 октября 2018 г.

Раніше згадувалось, що у Данії планують залишити у продажі лише електрокари. У країні хочуть заборонити продажу бензинових, дизельних та навіть гібридних машин.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація