В "Укравтодорі" розповіли, як планують рятувати знищені місцеві дороги

В "Укравтодорі" розповіли, як планують рятувати знищені місцеві дороги

Фото: Волинські новини

У відомстві розраховують задіяти нові технології для укладання покриття.

В Україні планують капітально ремонтувати територіальні дороги, використовуючи, залежно від регіону, декілька ефективних технологій.

Про це під час засідання Уряду розповів в. о. глави "Укравтодору" Славомір Новак, йдеться на сторінці служби автодоріг України у Facebook.

За його словами, для ремонту територіальних доріг у південно-східних областях потрібно використовувати укочуваний бетон. Він ефективний, тому що, замість кількох шарів асфальту, можна покласти всього один такий.

Новак повідомляє, що укочуваний бетон значно надійніший за звичайні бітумні маси. Він добре переносить підвищену температуру та великі навантаження – а саме це важливо для доріг півдня. Крім того, така технологія дозволяє економити час та кошти. Вартість такого ремонту – 6 млн грн за кілометр.

Фото: Укравтодор

На дорогах північно-західних областей в "Укравтодорі" планують застосовувати технологію ресайклінгу. Вона полягає у тому, що верхній шар покриття знімається, переробляється з додаванням зв'язувальних мас та застеляється заново. Вартість такого ремонту – 5,5–6 млн грн за кілометр.

Фото: Укравтодор

Для ремонту територіальних доріг у східних областях Новак пропонує використовувати відходи промисловості. На його думку, такий спосіб відновлення шляхів буде ефективний у місцях розташування великих промислових виробництв.

Вартість такого ремонту – 6 млн грн за кілометр.

Фото: Укравтодор

При цьому Новак підкреслив, що використання укочуваного бетону та додавання відходів промислових виробництв вимагає змін до державних будівельних норм (ДБН) та ДСТУ.

Фото: Укравтодор

Разом з тим він зазначив, що деякі дороги дочекаються лише поточного ремонту, але таких всього 15% від загальної кількості. Вартість ремонту таких шляхів коштуватиме 2-2,7 млн грн за кілометр.

Фото: Укравтодор

Оригінальна публікація.

Для реалізації Стратегії розвитку Т-доріг, яку сьогодні керівник Державного агентства автомобільних доріг України...

Опубликовано Укравтодор Пятница, 5 июля 2019 г.

Нагадаємо, що зведення важливої розв’язки на трасі Полтава–Олександрія показали на знімках. На міжнародному шосе з'явиться дворівнева розв'язка.

75 мільярдів гривень витратять на ремонт доріг наступного року - економічні новини

75 мільярдів гривень витратять на ремонт доріг наступного року - економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація