В Україні хочуть повернути обов'язковий техогляд авто: чим це може обернутися для водіїв

В Україні хочуть повернути обов'язковий техогляд авто: чим це може обернутися для водіїв

Міністерство інфраструктури України розробляє відповідний законопроєкт.

В Україні урядовці хочуть повернути обов'язковий техогляд (ТО), який скасували ще дев'ять років тому. Такий сюрприз чекає на водіїв із 2022 року. Проте, як запевняють експерти, через екологічні вимоги 80% українських авто можуть не пройти техогляд. Водії ж побоюються повернення поборів, чим свого часу займалися ДАІвці, перетворивши проходження ТО на корупційну схему.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Міністерство інфраструктури розробляє законопроєкт.

"Продовжувати на це закривати очі, створюючи небезпеку на дорогах, бо через технічну несправність автівок, у тому числі і відбуваються дорожньо-транспортні пригоди", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Техогляд скасували 2011 року. Але після підписання угоди про асоціацію з ЄС Україна обіцяла технічній огляд повернути. Щороку непопулярну серед українських водіїв процедуру намагаються відновити.

Більшість українських водіїв техогляд проходили за хабарі. 2009 року у Львові водій отримав талон про проходження ТО на запорожець, у якого не було двигуна. Усю схему зафільмували журналісти. Два роки по тому систему поборів даішників ліквідували.

Чим для українських водіїв може обернутися повернення техогляду

Чим для українських водіїв може обернутися повернення техогляду

"Техогляд зараз існує. Він поширюється на пасажирські автобуси та комерційні транспортні засоби. Але якщо подивитися на ті випадки, коли ледь не щотижня в якоїсь маршрутки відпадає колесо посеред дороги, або взагалі незадовільний стан транспорту, який допущений до пасажирських перевезень, то однозначно можна сказати, що система працює неефективно", - каже автоексперт Павло Кушнірук.

Технічний огляд стане обов'язковим для всього автотранспорту. Виняток буде лише для нових авто віком до 4-х років. Найбільша проблема - це екологічні вимоги.

У Міністерстві інфраструктури обіцяють техогляд віддати сертифікованим приватним СТО. Вони мають фільмувати процедуру проходження і відповідати за перевірені авто, які розсипатимуться дорогою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація