В Україні можуть по-новому штрафувати за паркування: що відомо

В Україні можуть по-новому штрафувати за паркування: що відомо

Фото: pixabay.com

До Верховної Ради вже внесли відповідний законопроєкт.

Українських водіїв можуть по-новому штрафувати за паркування.

Так, група депутатів внесла на розгляд Верховної Ради законопроєкт №4594 "Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення".

Відповідний законопроєкт передбачає зміни у процедурі покарання за паркування на місцях для інвалідів. Аби не відволікати поліцію, для розв'язання цієї проблеми пропонується задіяти інспекторів із паркування.

Відповідно до документа пропонується розширити повноваження інспекторів із паркування. Наразі у списку їхніх повноважень – розгляд справ про порушення правил дорожнього руху, відповідно до яких передбачено відповідальність у частинах 1, 3 і 6 ст.122 КУпАП – за порушення правил зупинки та стоянки, а також частин 1, 2 і 8 ст.152 -1 КУпАП – за порушення порядку та правил платного паркування.

Народні обранці пропонують розширити список повноважень інспекторів із паркування частиною 5 ст.122 КУпАП – зупинка або стоянка на місцях, призначених для автомобілів, яким керують люди з інвалідністю або в яких таких людей перевозять, яка поки належить до компетенції поліції.

У такому разі, на думку ініціаторів законопроєкту, інспектори з паркування зможуть більш оперативно реагувати на цей вид правопорушень, а поліція матиме можливість займатися виконанням більш серйозних завдань.

Повʼязані теми:

Наступна публікація