В Україні на автомобілі змусять клеїти радіочастотні мітки про техконтроль

В Україні на автомобілі змусять клеїти радіочастотні мітки про техконтроль

Фото: УНІАН

Спеціальні позначки клеїтимуть на вітровому склі.

У середу, 23 січня, Кабмін ухвалив постанову про радіочастотну ідентифікацію проходження техконтролю транспортом. На лобовому склі будуть клеїти мітку для автоматичного зчитування спецприладами.

Відповідні зміни ухвалив Кабінет міністрів України, пишуть "Українські новини".

Постанова набуде чинності через три місяці після публікації. Суб'єкти, які вже отримали бланки для обов'язкового технічного контролю (ОТК) транспортних засобів, можуть їх використовувати.

Уряд вважає, що таке рішення допоможе підвищити якість проведення техконтролю та відстежувати цей процес. Такий метод допомагатиме виявляти автівки, що перебувають у розшуку.

Обов'язковому техогляду підлягають такі види автомобілів:

  • вантажні автомобілі,
  • автобуси,
  • таксі,
  • пікапи, фургони та причепи,
  • легкові автомобілі та автомобілі всіх типів, які перевозять небезпечні вантажі,
  • легкові автомобілі, які належать юридичним особам і фізичним особам-підприємцям та використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання доходу.

Клейка радіочастотна мітка, яку розміщуватимуть на вітровому склі, передаватиме інформацію на спеціальний зчитувач. Останній передаватиме дані уже безпосередньо на комп’ютер, де правоохоронці перевірятимуть відповідні показники.

Нагадаємо, що "Укравтодор" ініціює жорсткі обмеження на допустиму вагу фур. Допустиму вагу двохосьових вантажівок пропонують знизити удвічі.

Водійські права без курсів - чим обернеться ця ініціатива

Водійські права без курсів - чим обернеться ця ініціатива

Повʼязані теми:

Наступна публікація