В Україні з'явилася інтерактивна мапа автобусних маршрутів

В Україні з'явилася інтерактивна мапа автобусних маршрутів

Фото: Укрінформ

Інтерактивна мережа показує детальну інформацію про маршрути та перевізників.

Міністерство інфраструктури України спільно з Державним агентством з питань електронного урядування представили мапу "Мережа автобусних маршрутів", яку реалізували у межах проекту Usaid/Uk aid.

Про це повідомляє Укрінформ.

Інтерактивна мапа надає детальну інформацію щодо міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні.

"Рік тому ми лібералізували ринок автобусних перевезень. Наша мета - якість та безпека для пасажирів", - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян та додав, що  "Мережа автобусних маршрутів" це інструмент, який не лише показує автобусні маршрути та розклад руху, а й забезпечує можливість пасажирам отримати інформацію про перевізників.

За словами міністра, кожен зможе дізнатися, хто обслуговує маршрути, яким автопарком володіє перевізник, а також термін дії дозволу на перевезення.

Керівник проекту Usaid/Uk aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/Tapas” Петро Матіяшек зазначив, що "Мережа автобусних маршрутів" сприятиме покращенню роботи як державних структур, так і перевізників, а також стане ефективним інструментом для інформування пасажирів і громадського контролю.

Аби скористатися мапою, потрібно зайти на сайт, потім обрати одну з двох мап - "Міжнародні" або "Обласні" маршрути і вибрати населений пункт у списку чи скориставшись пошуком.

Нагадаємо, що від 1 травня в Україні змінюються правила техобслуговування для комерційного транспорту. Вантажо- та пасажироперевізників перевірятимуть жорсткіше.

Техогляд для всіх та зміна процедури отримання прав: які новації чекають на українських автомобілістів

Техогляд для всіх та зміна процедури отримання прав: які новації чекають на українських автомобілістів

Повʼязані теми:

Наступна публікація