В Україні за порушення деяких ПДР штрафи зростуть у 20 разів

В Україні за порушення деяких ПДР штрафи зростуть у 20 разів

Фото: УНІАН

Нововведення також торкнуться евакуювання автомобілів.

Від 27 вересня 2018 року в Україні зростають штрафи за порушення ПДР. За деякі правопорушення доведеться платити аж у 20 разів більше.

Крім того, умови паркування у містах стають значно жорсткішими, повідомляється на сторінці "Безпечні дороги України" у Facebook.

Нові правила для водіїв: штрафи, евакуація та протоколи. Нововведення запрацюють вже з 27 вересня. Ці дані особисто...

Опубликовано Безпечні дороги України Пятница, 31 августа 2018 г.

Так, за перевищення допустимої швидкості руху більш ніж на 50 км/год водія змусять оплатити штраф до 3400 гривень (раніше – 510 гривень).

За залишення місця ДТП безвідповідальним водіям доведеться сплатити від 255 гривень до 3400 гривень. Також за це можуть окремо позбавити прав на шість місяців.

За керування транспортом взагалі без прав, або не відповідної категорії штраф може сягнути 10200 гривень (раніше – 510 гривень). Якщо водій повторно сяде за кермо, не маючи права керувати таким ТЗ, то уже доведеться сплатити учетверо більше – 40800 гривень.

Українці, які позбавлені права керувати транспортом, але все ж сіли за кермо, будуть змушені сплатити 20400 гривень. За повторне правопорушення штраф зросте удвічі.

Стосовно неправильного паркування авто: спеціальні інспектори матимуть право складати протоколи порушень без водія. Також їм буде дозволено евакуювати авто, припарковані в недозволеному місці: на перехрестях, велодоріжках, на місцях для людей з інвалідністю, в зонах руху громадського транспорту і пішохідного руху. Свої дії поліцейські повинні зафіксувати на відео, або сфотографувати місце порушення.

Штраф за неправильну парковку складе від 255 до 1700 грн.

Машину можуть евакуювати, якщо вона стоїть ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Раніше згадувалось, що українська реєстрація автомобілів була скорегована Кабміном. Під час продажу або відчуження транспорт будуть відразу перереєстровувати на нового власника.

В Україні відкрили дані про реєстрацію транспортних засобів

В Україні відкрили дані про реєстрацію транспортних засобів

Повʼязані теми:

Наступна публікація