"Євробляхери" погрожують фіскалам судами. Чим це вигідно власникам уже розмитнених авто

"Євробляхери" погрожують фіскалам судами. Чим це вигідно власникам уже розмитнених авто

Юрист розповів, що колишні "євробляхери" можуть розраховувати на компенсації.

Власники уже розмитнених "євроблях" зможуть через суд повернути собі частину коштів за перереєстрацію авто, якщо його вартість було завищено митницею.

Про це розповідає юрист "євробляхерів" Роман Казачук з посиланням на власне розслідування.

У повідомленні зазначається, що адвокати отримали від деяких нардепів документи, які, нібито, засвідчують, що завищення вартості автівок моніторинговою групою у деяких випадках "могли бути незаконні".

"Для того, щоб звернутись до суду і доводити протиправність дій митниці в особі моніторингової групи, яка незаконно завищувала вартість авто в зв’язку з чим вами було надміру сплачено митних платежів, потрібно зібрати певну доказову базу", - говорить юрист.

Тобто для компенсації коштів через суд необхідно підготувати певний пакет документів.

У повідомленні зазначається, що через суд, імовірно, можна буде повернути частину митних зборів, на яку було підвищено вартість "євробляхи". Так, якщо машину було придбано за тисячу євро, а на митниці оцінено у три тисячі євро, то повернути через суд гроші, за словами юриста, реально буде саме від оцієї різниці.

Адвокат пояснює, що така компенсація стане можливою тому що оцінка "євроблях" здійснювалась за інтернет-каталогами, серед яких Schwacke, за наказом ДФС, але без погодження документу з Міністерством юстиції.

Представники "євробляхерів" планують писати доповідні записки і звернення депутатам, щоб показати "неправомірність дій ДФС". Якщо "євробляхерам" вдасться довести свою правоту та зібрати відповідну доказову базу щодо незаконності самого моніторингового центру, то власники ввезених з Європи і уже розмитнених автівок, імовірно, зможуть розраховувати на серйозні компенсації.

Крім того, юрист зауважує, що це серйозно вплине і на нову процедуру розмитнення. Наразі "євробляхери" готуються доводити свою правоту на законному рівні через суд.

Раніше юрист розповів, що загрожує власникам "євроблях" на митницях. Власникам нерозмитнених авто не вдасться просто так перетнути кордон.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація