ЗАЗ у 2021 році випустить 10 тисяч легкових авто для французького виробника

ЗАЗ у 2021 році випустить 10 тисяч легкових авто для французького виробника

Фото: zoda.gov.ua

Нещодавно було виготовлено та реалізовано 50 автобусів для Польщі.

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) має намір у 2021 році випустити 10 тисяч легкових автомобілів для Renault.

Про це повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух на інвестиційному форумі UkraineInvest Talks: Dnipro, передає AmperCar.

За його словами, легендарний завод ЗАЗ почав швидко нарощувати потужності. Так, тільки за останній квартал підприємство виготовило та реалізувало 50 нових автобусів до Польщі. І це враховуючи те, що в зв'язку з економічною недоцільністю і відсутністю державних програм стимулювання в 2018 році ЗАЗ припинив випуск легкових автомобілів, з виробництва яких багато років був лідером в країні.

Наразі ЗАЗ є єдиним в Україні підприємством, яке має повний цикл виробництва легкових автомобілів, що включає штампування, зварювання, фарбування, спорядження кузова і складання машин. Окрім того, ЗАЗ - єдиний на пострадянському просторі, хто минулого року зміг повністю сертифікуватися за новими, достатньо жорсткими вимогами Європейського Союзу.

Нагадаємо, від 2020 року Запорізький автозавод розпочав збирати автомобілі LADA Granta, LADA Largus, LADA Vesta, LADA XRAY та Renault Arkana. Також раніше повідомлялось, що на ЗАЗ можуть запустити виробництво й інших моделей LADA та Renault.

Раніше розповідалося про те, що ЗАЗ може розпочати виробництво бюджетної моделі Renault.

Повʼязані теми:

Наступна публікація