"ЗАЗ" виробив п'ять авто. З’ясувалось, які машини випустив український автопром у травні

"ЗАЗ" виробив п'ять авто. З’ясувалось, які машини випустив український автопром у травні

Фото: УНІАН

Більшість автівок статистики - це крупновузлове збирання Skoda.

За травень 2019-го в Україні виробили та зібрали 510 автомобілів, більшість із яких – легковики.

Про це йдеться у повідомленні "Укравтопрому".

За даними видання, із згаданої кількості 441 авто – це легковики, 6 одиниць – комерційний транспорт і ще 63 – це автобуси.

При цьому всю статистику з легкових авто вчергове сформувало великовузлове складання на заводі "Єврокар" (Skoda). Тим не менш обсяг випуску машин сегменту зріс на 18%, порівняно із показниками травня 2018 року.

Виробництво комерційних автомобілів збільшилося всього на 1 штуку. Минулого місяця комерційні автомобілі випускали "Черкаський автобус" та "ЗАЗ" – 5 одиниць і одну машину відповідно.

Кількість виготовлених автобусів не змінилась, порівняно із минулорічним показником. Найбільше автобусів, як і торік, випустив "Черкаський автобус" – 30 шт. На Чернігівському автозаводі виготовили 12 одиниць техніки. По 9 автобусів зробили на "ЗАЗі" і Часівоярському заводі. На "Богдані" відзвітували про випуск 3 штук.

Всього від початку року в Україні було виготовлено майже 2,4 тисячі одиниць транспорту або на 25% менше ніж за перші п’ять місяців 2018 року.

Раніше згадувалось, що в Україні повально розмитнюють вживані авто. Найбільше зарубіжного секонд-хенду до України потрапило під брендом Volkswagen – 3,9 тисячі авто, що склало 16% від загальних первинних реєстрацій за травень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація