Зеленський підписав важливі закони щодо дорожнього бюджету

Зеленський підписав важливі закони щодо дорожнього бюджету

Фото: УНІАН

Документи передбачають середньострокове планування дорожніх робіт та деякі зміни щодо розподілення коштів на галузь.

Президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо нових стандартів ухвалення дорожнього бюджету та щодо середньострокового планування під час ремонту чи зведення доріг.

Про це повідомляє пресслужба очільника країни.

Судячи з інформації, перший закон № 282-ІХ скасовує погодження переліків доріг, які потребують будівництва, реконструкції, капітального та середнього ремонту, з комітетом Ради з питань бюджету. Після набуття чинності документу таку державну цільову програму затверджуватиме Кабмін.

Також згаданий закон передбачає міжбюджетні трансфери коштів, які місцеві бюджети можуть отримувати серед іншого на обстеження стану доріг та залучення інженера-консультанта.

Крім того Зеленський підписав закон № 283-ІХ, який вводить у Бюджетний кодекс поняття середньострокового зобов’язання за типовими договорами на дорожні роботи. За документом, розпорядники бюджетних коштів мають право брати бюджетні зобов’язання понад фактичні надходження спеціального фонду в межах граничних показників видатків, передбачених законом про державний бюджет України.

Як наголошується у повідомленні, ці закони впроваджують нові підходи до середньострокового планування робіт на дорогах державного та місцевого значення. Також документи розширюють можливості регіонів щодо використання коштів територіальних дорожніх фондів і субвенції з держбюджету.

Раніше прем'єр-міністр України Гончарук розповів, коли якісні дороги з'єднають усі великі міста. На думку прем'єра, спочатку потрібно оновити керівництво регіональних підрозділів "Укравтодору".

Право на владу за 28 листопада 2019 року

Право на владу за 28 листопада 2019 року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація