Зеленський підписав закони про будівництво доріг за гроші зі штрафів

Зеленський підписав закони про будівництво доріг за гроші зі штрафів

Фото: УНІАН

Половина стягнень за перевантажені фури підуть на ремонти українських шляхів.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, за яким половина коштів зі штрафів за перевантажені фури буде направлятись до Дорожнього фонду.

Про це повідомляє на офіційному сайті очільника країни.

У публікації зазначається, що Зеленський підписав закон № 54-IX, за яким порушення вантажоперевізниками установлених габаритно-вагових норм на 5-10% без необхідних дозволів карається штрафом у 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (близько 8,5 тисячі гривень).

Якщо ж фура перевантажена на 10-20% понад норму, то стягнення виростає до тисячі неоподатковуваних мінімумів, а якщо навіть більше, ніж на 20%, – до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, президент підписав закон № 74-IX, за яким 50% коштів від адміністративних штрафів та зокрема від стягнень за перевантаження фур будуть направлятись на будівництво доріг.

У пресслужбі зауважили, що набуття чинності законів дозволить збільшити інвестиції у дороги та підвищити безпеку на шляхах України.

Нагадаємо, що в Україні запустили перші автоматичні ваги для фур. Систему автоматичного формування штрафів за перевантаження запустять пізніше.

Укравтодор зможе зважувати вантажівки під час руху

Укравтодор зможе зважувати вантажівки під час руху

Повʼязані теми:

Наступна публікація