Українці скуповують дизельні автомобілі

Українці скуповують дизельні автомобілі

Зростання продажів автомобілів з дизельними двигунами збільшується вже п'ятий рік поспіль

За чотири місяці поточного року в Україні спостерігається стабільне зростання попиту на важке паливо. Продажі дизельних автомобілів перевищують 11 тисяч штук, що становить рекордну частку в 43% від усіх продажів автомобілів. Про це повідомляє AUTO-Consalting.

Рік тому частка автомобілів з ДВС на дизельному паливі наближалася до 40%, а за підсумками 2017 року склала 39,8%. Ці показники відповідали європейським, зараз же в Європі поступово відмовляються від дизельних автомобілів, в той час, як у нас їх доли збільшується.

Як відомо подібні двигуни відрізняються більшою економічністю і більш доступна вартість самого палива. Причому зростання інтересу українців спостерігається вже протягом 15 років. За даними AUTO-Consulting, в 2004 році частка дизелів в нашій країні не перевищувала 1%, а в 2008 році частка дизелів вже склала 5,7% ринку. Найбільш активну надбавку відзначають останні п'ять років. У 2013 році частка дизелів вперше перевищила 20%, в 2015 році вона склала 36%, а в поточному році – 43%.

Одним часом наш ринок заповнили "жертви дизельгейта" - Audi і VW, які і стали лідерами цього рейтингу. При цьому у Audi і найвища частка продажу дизелів – 92,5%, у VW – 72%. Копнуть більше дизельних версій шанувальники Land Rover (92%), Renault (85,7%), Mercedes-Benz (69%). найменше дизелів продають бренди: Subaru (0,8%), Infiniti (1,6%), Honda (2,3%), Porsche (7,5%). Найпопулярнішими дизельними моделями на українському ринку стали VW Golf, Audi A3, Renault Duster і Renault Logan, Nissan X-Trail.

Повʼязані теми:

Наступна публікація