За махінацію з Lamborghini українець поплатився лише митом у мільйон гривень

За махінацію з Lamborghini українець поплатився лише митом у мільйон гривень

Фото: www.flickr.com/supercar_la_baule

Після оплати мита фіскальна служба відкликала свій позов про кримінальну відповідальність.

Фіскальна служба України через суд змусила жителя Харкова сплатити 1,2 мільйона гривень. Він намагався провезти через ПП "Ягодин" до України Lamborghini Huracan із заявлено у 2,5 рази заниженою ціною.

Як результат його змусили уплатити лише податки на занижену суму, без будь-яких штрафів, повідомляє ДФС у Волинській області.

Фото: Територіальні органи ДФС у Волинській області

Спочатку харків’янин намагався провезти суперкар Lamborghini із заявленою вартістю 71 тисяча євро. В реальності ж ціна спорткару становить 193 тисячі євро, тобто бюджет міг недоотримати митних платежів.

В результаті цього фіскальна служба направила до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати митних платежів під час ввезенні на територію України авто марки Lamborghini Huracan Coupe Avio 2017.

Суд змусив сплатити харків’янина податок на суму, яку він не вказав. Зловмисник  уплатив мито у повному обсязі. Тому фіскальна служба відкликала свій позов про притягнення його до кримінальної відповідальності.

За спробу перевезти суперкар за нижчою у кілька разів ціною жителя Харкова не оштрафували і не наклали на нього додаткових штрафів.

Фото: Територіальні органи ДФС у Волинській області

Раніше згадувалось, що на Філіппінах розтрощили 75 контрабандних преміум-авто. Серед розчавлених бульдозером суперкарів були Lamborghini, Mercedes-Benz та Porsche.

Повʼязані теми:

Наступна публікація