В "Яндекс" пообіцяли заповнити Москву тестовими безпілотниками

В "Яндекс" пообіцяли заповнити Москву тестовими безпілотниками

Фото: Ведомости

Зараз у компанії всього кілька самохідних авто на випробуваннях.

До кінця 2019 року компанія "Яндекс" планує випустити на дороги Росії сотню безпілотників, а в найближчі пару років їхня кількість має зрости до тисячі штук.

Про це пише агентство MskAgency з посиланням на слова представників бренду.

В "Яндекс" заявляють, що постійно удосконалюються у сегменті безпілотних технологій і покращують різні компоненти своєї електроніки. При цьому, щоб розвиток проходив швидше розширення автопарку життєво необхідне.

"Для перевірки і оцінки результатів потрібно проїхати багато кілометрів в автономному режимі: ми можемо проїхати мільйон кілометрів і на п'яти автомобілях, але на це буде потрібно набагато більше часу", - говорять в компанії.

Також повідомляється, що у липні "Яндекс" представив прототип безпілотника на базі Hyundai Sonata восьмого покоління. Машина проходить тести на закритій території.

Крім того, в автопарк компанії входять п'ять автономних Toyota Prius, які вже тестуються у Москві, і ще є 45 машин, начебто, готових до випробувань.

Загалом тисячу безпілотників компанія планує випустити до 2022 році.

Раніше згадувалося, що в Росії "Жигулі" перетворили у безпілотний катафалк. Авто для похорону на базі Lada Kalina їздить без водія на швидкості 5 км/год.

Повʼязані теми:

Наступна публікація