В Європі за 2018 рік нарахували більше мільйона проданих електрокарів

В Європі за 2018 рік нарахували більше мільйона проданих електрокарів

Фото: Reuters

У першому півріччі в Європі продажі перевищили мільйон електромобілів.

Кількість проданих автомобілів, оснащених електричними батареями в Європі перевищило очікувану і досягла позначки 1,35 млн машин. Про це повідомляє дослідницька компанія EV-Volumes, що збирає дані про електромобілі.

У процентному співвідношенні зростання склало 42%, що на 195 тисяч електрокарів більше, ніж за схожий період минулого року. Зростання значно прискорилося в другому кварталі 2018 року. За перші три місяці збільшення кількості показувала 40%, а за наступні три місяці вона зросла до 45%.

Фото: bykvu.com

Загалом на продажі гібридних і електричних автомобілів випадає всього 2% від усієї кількості автомобілів, що продається в Європі. Лідером за кількістю електромобілів залишається Норвегія, в якій придбали 36 500 екологічно чистих автомобілів. Німеччина утримує другу позицію та має намір випередити маленьку Норвегію до кінця року. Третє місце посідає Англія.

Нагадаємо, що в Європі продажі електромобілів вдвічі перевищують продажі дизельних версій автомобілів з ДВС. Важке паливо в Європі перестає користуватися попитом і показує зниження продажів на 17%. Водночас на електрокари звертають все більше уваги і попит на них у Європі виріс на 31%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація