"Вічний" глава Mercedes Дітер Цетше пішов у відставку. Що чекає на бренд

"Вічний" глава Mercedes Дітер Цетше пішов у відставку. Що чекає на бренд

Генеральний директор Daimler Дітер Цетше (ліворуч) і новий виконавчий директор Daimler Ола Келлениус (праворуч) / Фото: Associated Press

У компанії візьмуться за підвищення продажів легковиків і за створення нових електрокарів.

У середу, 22 травня, генеральний директор Daimler і глава Mercedes Дітер Цетше, який 13 років керував концерном, покинув свій пост. Він передав повноваження Олі Калленіусу.

Доленосна зміна сталася під час щорічної прес-конференції Daimler у Берліні, пише AutoNews.

Так, тепер у Daimler візьмуться за те, щоб підвищити прибуток від Mercedes-Benz, продажі якого обвалилися на тлі загального спаду авторинку. У концерні планують повернути марки Mercedes і Smart, і Mercedes-Benz Vans в "коридор прибутковості" у 8-10 % до 2021 року.

У підрозділах з виробництва вантажівок і автобусів мета полягає у тому, щоб домогтися стійкого прибутку у 8% від суми продажів і "розкрити подальший потенціал".

Нові завдання буде вирішувати вже 49-річної Ола Калленіус. Він пообіцяв впроваджувати нинішню стратегію, а також зробити Daimler екологічнішим. Очікується, що понад 20% світових поставок складуть електрокари і плагін-гібриди вже 2030 року.

Разом з тим аналітики заявляють, що зміна у керівництві може серйозно ускладнити фінансовий стан концерну. Daimler продовжує боротьбу у судах в рамках дизельного скандалу. Тільки у США концерну загрожує штраф $4 млрд.

Нагадаємо, що обвал продажів штовхає Daimler до масштабних звільнень. Так, прибуток до вирахування відсотків і податків знизився до 3,12 млрд євро. При цьому спад поставок Mercedes склав лише 4%. Майже весь спад прибутку пов'язаний зі зниженням продажів у Китаї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація