Відкликання не буде. Помилка в документах не заважає використовувати в Україні дизельні Volkswagen

Відкликання не буде. Помилка в документах не заважає використовувати в Україні дизельні Volkswagen

Фото: newspress.co.uk

Імпортер повідомив, що власники придбаних універсалів можуть не чекати заборон на експлуатацію.

Ситуація з присутніми в Україні мексиканськими Volkswagen Golf Sportwagen поки ще триває. Але в "Порше Україна" - компанії, яка привезла автомобілі в Україну - повідомляють, що власники можуть спокійно експлуатувати свої автомобілі і не побоюватися потрапляння на штрафмайданчик. Про це повідомляє AutoNews.

Сертифікати відповідності мають деякі неточності, але ніяк не впливають на користування транспортним засобом, а тим більше не загрожують безпеці, як зазначає імпортер.

"У нас немає інформації з приводу того, що сертифікати визнані недійсними. За нашими даними, були виявлені невідповідності в процесі оформлення сертифікату для автомобілів Volkswagen Golf Sportwagen (Variant). Процес був порушений з боку компанії "Порше Україна". Зараз імпортер перебуваэ в процесі офіційної комунікації з відповідними державними структурами, а також в процесі пошуку рішення для клієнтів даних автомобілів", — сказали в компанії "Порше Україна".

Нагадаємо, що нещодавно скандал з Volkswagen Golf Sportwagen (Variant) з дизельними двигунами, які приїхали з Мексики, розгорівся через помилку в сертифікації автомобілів. Машини продавалися на ринку з вересня 2017 року по квітень 2018 року. Вважалося, що вони опинилися поза зоною правової реєстрації. Але насправді сертифікати зберігають свою правову місію.

"Як і вказувалося вище, власники цих автомобілів можуть продовжувати їх експлуатувати. Компанія намагається не допустити виникнення будь-яких незручностей для своїх клієнтів. Вони можуть розраховувати на нашу постійну підтримку в даній ситуації. Як тільки буде знайдено найбільш сприятливий для клієнтів рішення, ми відразу про це повідомимо", — запевнили в компанії.

Про терміни поки жодної інформації немає. Але за фактом ухвалення рішення всі клієнти будуть сповіщені.

Зазначимо, що Україна ризикує стати країною, яку заповнять дизельні автомобілі після "Дизельгейта". Вже сьогодні половина зареєстрованих нових автомобілів оснащені дизельними двигунами, експлуатацію яких планують заборонити в Європі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація