Вихідці з McLaren створили конкурента електропікапу від Tesla

Електричний пікап Rivian побудували на унікальній скейтборд-платформі.

У Лос-Анджелесі презентували електричний пікап Rivian R1T, який сконструювали вихідці з компаній McLaren та Harley-Davidson. Автомобіль планують запустити в серійне виробництво вже 2020 року.

Складання пікапа налагодять на колишньому заводі Mitsubishi у місті Нормал штату Іллінойс, пише InsideEVs. У минулому році стартап Rivian викупив його за 16 мільйонів доларів.

Електромобіль побудують на унікальній платформі, яка нагадує скейтборд. За задумом, мотор, батареї, електроніка і майже всі елементи ходової частини розташовані нижче верхньої кромки коліс. Тобто, виходить, що на такій платформі можна побудувати практично будь-який електрокар.

Фото: motor.ru

Захищає мотор і енергетичні блоки електромобіля днище з вуглеплатика і кевлара.

Завдяки такій архітектурі у пікапі з'явилося багато вільного місця, яке переобладнали в численні багажні відділення. Один з багажників – наскрізний – об'ємом 350 літрів. Він розташований між кабіною і вантажною платформою. Ще один знаходиться там, де у звичайної машини розташований двигун — під капотом. Його обсяг — 330 літрів. Вантажопідйомність R1T становить 800 кілограмів. Крім цього, пікап здатний буксирувати причіп масою до 3500 кілограмів.

У рух Rivian R1T призводять чотири електромотора. Сумарна потужність силової установки складає 760 кінських сил і 1120 Нм крутного моменту. З місця до майже сотні пікап розганяється за три секунди, до 160 кілометрів на годину менш ніж за сім секунд. Запас ходу на одній зарядці буде залежати від ємності батареї (105, 135 або 180 кіловат-годин) і складе від 400 до 640 кілометрів.

Фото: Reuters

Всередині R1T оснащений адаптивної пневмопідвіскою, цифровою панеллю приладів та інформаційно-розважальною системою з сенсорним дисплеєм.

Творці електромобіля навіть придумали спеціальну маркування моделі: EAV — Electric Adventure Vehicle, тобто "електромобіль для подорожей".

Варто відзначити, що пікапи на електриці стають все більш популярним напрямком розвитку для автокомпаній, орієнтованих на американський ринок. Так, раніше Ілон Маск анонсував створення Tesla Pickup, який повинен бути виконаним у стилі стім-панк. При цьому уточнюється, що якщо користувачам не сподобатися дизайн пікапа, то в Tesla готові повернутися до більш класичного виконання автомобіля.

Фото: Reuters

Раніше згадувалося, що в Ізраїлі показали електрокар, якому не страшні затори. Електричний сітікар здатний проїхати на одному заряді до 200 кілометрів, а його максимальна швидкість 90 км/год.

Повʼязані теми:

Наступна публікація