Викрадачі авто взялись за "євробляхи"

Викрадачі авто взялись за "євробляхи"

Водії авто на єврореєстрації більше інших ризикують стати жертвами автовикрадачів.

В Україні почали масово викрадати авто на так званих євробляхах. У розшук таку машину може подати лише власник, а не українець, який на ній їздить, а це часто закордонна компанія.

Про це йдеться на сайті Politeka.

З авто з Європи зловмисник може отримати проблеми, лише якщо викраде машину іноземця, який з тих чи інших причин приїхав в Україну. Натомість про розшук "євроблях", якими користуються українці, заявляти фактично нікому.

Викрадач, який викрадає машину на українській реєстрації, ризикує не встигнути продати крадений автомобіль, бо власник досить оперативно подасть заяву до поліції, яка оголосить план перехоплення і зловмисника можуть впіймати і покарати відповідно до закону. Автомобілі на українській реєстрації мають кузовні номери, які легко перевірити у базі, що також ускладнює можливість їх продажу шахраями.

Чекати якихось змін не варто до того моменту, поки не буде законодавчо врегульовано питання з авто на єврономерах, тоді як ситуація з крадіжками таких авто буде тільки посилюватися.

Нагадаємо, що у Раді назвали терміни, коли зможуть остаточно легалізувати "євробляхи". Найімовірніше, законопроект розглянуть у листопаді.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація