Викрасти за 60 секунд. Які автомобілі злодії зламують блискавично

Викрасти за 60 секунд. Які автомобілі злодії зламують блискавично

Фото: WhatCar

Британські дослідники зламали низку автомобілів, щоб перевірити їхній захист.

Досвідчені автозлодії можуть відкрити деякі Audi, Mercedes-Benz і ще низку машин менше, ніж за тридцять секунд.

Про це свідчать випробування британського агентства What Car.

Судячи з повідомлення, криптозахист деяких популярних моделей перебуває на дуже низькому рівні. Зокрема, коли цифровий ключ активний, викрадення машини займає не більше хвилини.

Так, дослідники довели, що зламати Audi TT RS та DS3 Crossback можна всього за п'ять секунд. Це стало можливо через слабкий захист сигналу електронного ключа, який вдалося з легкістю перехопити під час тестів.

Аналогічні проблеми зафіксовані у автомобілях BMW X3 і Ford Fiesta, для зламу яких знадобилося 40 секунд.

Дослідники довели, що пробратися до салону Land Rover Discovery можна за 20 секунд, але "автокрадію" не вдалося завести машину. Водночас Discovery Sport виявився менш захищеним – його злом зайняв 10 секунд і ще 20 знадобилося для того, щоб завести двигун та залишити місце злочину.

Найменший з Mercedes-Benz – A-Class – дослідники розкрили всього за 30 секунд.

При цьому автовиробники все ж працюють над захистом своїх нових моделей. Так, датчики руху в авто здатні визначити пересування ключа протягом певного часу і вимкнути його. Така функція є в автомобілях Audi, BMW, Ford і Mercedes-Benz. Група Jaguar Land Rover пішла іншим шляхом і оснастила деякі моделі системою передачі сигналу в широкому діапазоні, що ускладнює його перехоплення.

Tesla вирішила це питання з допомогою пін-коду, який необхідно ввести на екрані мультимедійної системи, щоб машину можна було завести.

Ще один спосіб уберегти машину – спеціальний чохол для зберігання ключа, який не пропускає сигнали, що не дає змогу викрадачам його перехопити.

Нарешті, функцію безключового доступу (часто це оплачена додаткова опція) можна взагалі відключити. Хоча не всі виробники передбачили таку можливість і не завжди власник може зробити це самостійно.

Раніше експерти перевірили, які машини 2019 року погано захищені від викрадення. За станом на червень 2019 року погану захисну систему отримали нові моделі DS3 Crossback, Mazda 3, Toyota RAV-4 і Volvo S60.

Повʼязані теми:

Наступна публікація