Викрито плани Volkswagen з захоплення ринку електрокарів у Китаї

Викрито плани Volkswagen з захоплення ринку електрокарів у Китаї

Фото: Associated Press

Компанія планує випускати компактні зарядки і обслуговувати їх.

Концерн Volkswagen створив спільне підприємство з китайськими партнерами FAW та JAC для розробки, виробництва та продажу зарядних станцій.

У німецькому альянсі не афішували нової домовленості, але інформація про неї просочилася у видання Qichacha, а далі у Gasgoo.

Проект включатиме у себе створення компактних настінних зарядок, а також запуск служби для їхньої установки й обслуговування.

На створення та впровадження зарядної інфраструктури Volkswagen з китайськими партнерами вкладуть близько 105 млн євро. За попередніми даними, Volkswagen China і FAW внесуть по 31,5 млн євро, а JAC Motors внесе 10,5 млн євро.

У виданні повідомляють, що всього у нове підприємство увійдуть чотири компанії. Скільки вкладе і яку роль відіграє остання – Jiangsu Wanbang Dehe – поки що невідомо.

Ще одна ініціатива Volkswagen з створення зарядної інфраструктури у Китаї, ймовірно, пов'язана з тим, що концерн планує випустити на місцевий ринок більше 30 нових моделей електрокарів та гібридів. Завдяки компактним зарядкам німецький концерн розраховує здобути додаткову прихильність в автомобілістів.

Раніше в Volkswagen розповіли, як стануть лідерами ринку електрокарів. Компанія готується до масштабного виробництва акумуляторів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація