Виробник електрокарів розповів, як смартфони знищать авторинок

Виробник електрокарів розповів, як смартфони знищать авторинок

Фото: Associated Press

Машини перестали символізувати свободу.

Світовий авторинок чекає серйозний обвал через смартфони та інноаційні технології. Вже зараз людина швидше відмовиться від авто, ніж від телефону. За допомогою останнього принаймні можна викликати таксі.

Таку думку висловив автодизайнер та гендиректор стартапу з виробництва електрокарів Fisker Хенрік Фіскер, пише AutoNews.

Загалом, машини вже перестали бути символом свободи, вважає він, поступившись місцем смартфонам. Так, перед виробниками постає питання: чи залишитися частиною авторинку, який скорочується, чи створювати щось більш "мобільне", щоб відігравати важливу роль у житті людей.

Разом з тим, Фіскер вважає, що у майбутньому автомобілі ще довго будуть необхідні.

"Я не передбачаю майбутнього, де ніхто не володіє автомобілем. У нас в Силіконовій долині може бути невелике співтовариство, де ніхто не володіє машиною, але для решти світу все буде інакше", - сказав він.

Так, коли у людей буде сім'я і вони будуть жити у передмісті, то їм і в майбутньому знадобитися автомобіль, щоб возити дітей до школи, на футбол і на різні тренування. Крім того, автомобіль все ж залишиться символом статусу для заможних людей.

Нагадаємо, що у Південній Кореї відмовляться від електрокарів і бензинових авто. У країні планують майже вшестеро збільшити продажі водневих автівок. Популяризувати машини на екопальному хочуть за рахунок субсидій і збільшення кількості заправок. Також знизять вартість самого водню.

Українці придбали рекордну кількість електрокарів у 2018 році - Економічні новини

Українці придбали рекордну кількість електрокарів у 2018 році - Економічні новини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація