Власники єврономерів запізнилися з акцією протесту

Власники єврономерів запізнилися з акцією протесту

Мітинг на підтримку прийняття законопроекту про доступне розмитнення авто триває, але експерти відзначають його безглуздість.

Сьогодні активісти "Авто Євро Сили" продовжують мітингувати під стінами Кабміну і Верховної ради. Поступово кількість людей збільшується. Всі очікують від депутатів розгляду законопроекту щодо легалізації автомобілів на іноземній реєстрації, а також скасування постанови, що дозволяє поліції штрафувати порушників митних законів.

Проте, навіть, якщо законопроект щодо розмитнення розглянуть і приймуть у першому читанні, то остаточне рішення може бути тільки восени. Про це повідомляє Олег Назаренко на своїй сторінці в Facebook.

"Ось тільки один момент: якщо б два тижні тому хоча б 50 евроблях приїхало під ВР, то тоді б прийняли в 1-му читанні і завтра можна було б прийняти в цілому. А сьогодні вже 657 евроблях приїхало (за даними МВС). 657 евроблях - це сила і тепер завтра проголосують в 1-му читанні, але тільки восени в цілому", - зазначив глава ВААІД.

Крім того, подібне просування законопроекту не має сенсу для тих підприємців, які займаються різними схемами ввезення в Україну автомобілів на єврономерах. Адже яка користь людям стане платити візникам півтори тисячі доларів, якщо восени вони зможуть вложити менш крупну суму і абсолютно офіційно. Схоже, що підприємцям доведеться шукати нові схеми для заробітку.

Странно все это.. Две недели назад Южанина два дня подряд предлагала внести в порядок денный сессии законопроект 8487 о...

Опубликовано Олегом Назаренко Cреда, 11 июля 2018 г.

"Але якщо проголосують, то євробляхобізнесмени-фінансисти бляхерів залишаться без роботи. Адже хто їм зараз стане платити 1-1.6 тис євро за послугу за ввезення авто через верблюда, знаючи, що вже восени після прийняття Закону можна буде ввезти таке ж авто без витрат і плюс не буде потреби вивозити бляху для переоформлення власника та зняття з обліку?" - зазначив Назаренко.

Висловив свою думку з актуальної теми і український блогер Геннадій Гребньов, зазначивши, що євробляхеры вже сіли на голову і питання потребує негайного вирішення.

"За мовчазної згоди влади було породжено цей хаос із використанням не розмитнених автомобілів. Проблема не вирішувалася роками. Тож власники таких авто вкотре просто сідають на голову. Якщо в цьому питанні не буде наведено лад, то за такою логікою завтра на акції протесту можуть вийти контрабандисти наркотиків чи зброї з вимогою до влади негайно легалізувати їхній товар.", - зазначив блогер на своїй сторінці в Facebook.

За мовчазної згоди влади було породжено цей хаос із використанням не розмитнених автомобілів. Проблема не вирішувалася ...

Опубликовано Геннадій Гребньовым Cреда, 11 июля 2018 г.

У Верховній Раді відзначають, що існують питання, які потребують термінового вирішення законопроект № 8487 за новими тарифами на растаможу буде внесено на розгляд парламенту вже у вересні.

"Цим законопроектом багато б чого урегулювалось, будуть голоси під нього в парламенті, не будуть, мені важко це сказати, але ми будемо переконувати колег. Але ви бачите, яка складна і напружена ситуація в парламенті. Є законопроекти, які вимагають першочергового і негайного втручання. Тому ні сьогодні, ні завтра його не буде включено до порядку денного, і за нього не буде проголосовано, подобається це комусь чи ні", - пояснив у коментарі народний депутат від фракції БПП Андрій Антонищак, пише Обозреватель.

На своїй сторінці в Facebook активісти повідомляють, що сьогодні будуть чекати відповіді уряду на свої вимоги. І акція носить інформаційний характер. Вони вже розуміють, що остаточно прийняти законопроект не встигнуть і відзначають, що восени будуть чекати від парламенту схвалення зниження ставок.

 

Опубліковано Авто Євро Сила Середа, 11 липня 2018 р.

Нагадаємо, що мітинг організований активістами "Авто Євро Сила". Вони вимагають скасувати штрафні санкції щодо власників автомобілів на єврономерах і прийняти новий законопроект з оптимальними ставками на легалізацію автомобілів з Європи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація