Водіям розповіли, як збільшити термін служби автомобільного двигуна

Водіям розповіли, як збільшити термін служби автомобільного двигуна

Фото: Associated Press

За правильного догляду він прослужить не одне десятиліття.

Водіям дали декілька важливих порад щодо подовження терміну автомобільного двигуна.

За кілька років після покупки новенького автомобіля може знадобитися ремонт двигуна, який обійдеться в "кругленьку суму". Однак, якщо правильно доглядати, то двигун може стабільно функціонувати не одне десятиліття.

Зокрема, експерти назвали ефективні способи максимального продовження терміну роботи автомобільного двигуна.

Так, використання мастильних матеріалів рекомендовані автовиробником, зменшують тертя. Адже основною причиною зношення силової установки сучасних машин є несумісність палива, яке викликає підвищене тертя. Мастило потрібно міняти кожні 8 тисяч км.

Акуратна експлуатація автомобіля часто визначає термін служби двигуна. Так, в разі постійного використання авто як спорткара, навіть якісно зібраний двигун "не проживе" довго навіть на правильному мастилі.

Потрібно використовувати якісне пальне, адже постійна заправка неякісним видом на невідомих АЗС негативно позначиться на ресурсі двигуна.

Сучасні турбомотори мають досить велику температуру згоряння палива, що сильно нагріває конструкції. Це також впливає на зношення двигуна. Відзначається, що попередні покоління атмосферних двигунів працювали за рахунок подавання та нагрівання повітря, який створював необхідний тиск всередині агрегату.

Наостанок зазначається, що потрібно своєчасно міняти свічки запалювання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація