Volkswagen назавжди знімає з виробництва культову модель

Volkswagen назавжди знімає з виробництва культову модель

Фото: Associated Press

Перед своїм відходом модель отримає "прощальну" спецверсію.

Компанія Volkswagen ухвалила рішення назавжди відмовитися від випуску американської версії Passat.

Про це повідомляє Autoevolution.

Зазначається, що цю модель знімуть з виробництва до кінця 2021 року, але перш за місцевим дилерам відвантажать 1 973 автомобілі у виконанні Limited Edition - кількість примірників в лімітованої серії відсилає до року дебюту найпершого Passat в Німеччині. На вибір запропонують чотири кольори кузова: червоний, темно-зелений, білий і чорний.

Зокрема, 411 одиниць матимуть колір кузова Aurora Red Metallic та інтер'єр Titan Black (411 відповідає оригінальному виробничому коду автомобіля). 423 одиниці будуть пофарбовані у Racing Green Metallic з інтер’єром Mauro Brown (423 – це код міста Chattanooga у США, де виробляються Volkswagen Passat). Ще 524 одиниці будуть чисто білими з інтер'єром Mauro Brown (що означає дату відкриття заводу 24 травня 2011 року). 615 платинових сірих металевих моделей з інтер'єром Titan Black – це данина шести поколінь імпортованих авто цієї моделі, одне покоління, зібране в Чаттанузі, і загалом п’ять десятиліть продажу в США.

Фото: autoevolution.com

У "прощальної" версії є й інші особливості. Наприклад, на дні підстаканників між передніми кріслами нанесені два малюнки: перший - це карта міста Чаттануга, а другий - схема заводу Volkswagen. На спинках водійського і пасажирського крісел написи "1 of 1973" (порядковий номер автомобіля в серії) і "Chattanooga 2011". У списку оснащення вказані 18-дюймові диски і підігрів сидінь.

Вартість VW Passat 2022 обмеженого випуску коштує від 30 295 доларів США, плата за доставку – 995 доларів США. За колір Aurora Red Metallic доведеться доплатити ще 395 доларів. Своє місце на конвеєрі Volksagen Passat віддасть автомобілю з електричною силовою установкою і форматом кросовера.

Раніше розповідалося про те, що до України повернувся седан Volkswagen Passat.

Повʼязані теми:

Наступна публікація