Як перевірити стан кузова під час купівлі вживаного автомобіля: ефективні поради

Як перевірити стан кузова під час купівлі вживаного автомобіля: ефективні поради

Фото: Associated Press

Адже потрапити на шахраїв значно простіше, ніж ви думаєте.

Автомобілістам розповіли, як перевірити стан кузова в разі купівлі машини на вторинному рнику.

Про це йдеться в Auto.Today.

Так, незважаючи на пандемію коронавірусу збільшується ринок вживаних автомобілів. І не меншає недобросовісних продавців, які заради грошей готові дурити всіх поспіль. Утім, ефективні поради щодо цього все ж існують.

Продавці можуть приховувати, що вони проводили вторинне фарбування автомобіля, міняли елементи і так далі, тобто що він потрапляв в ДТП. Якщо вони визнають це, то ціна машини помітно знизиться.

Досвідчені водії рекомендують оглядати автомобіль на вулиці, під час денного світла. За штучного освітлення можна не помітити деяких дефектів. Зверніть також увагу на величину зазорів між кузовними деталями. Вона не повинна змінюватися на всьому протязі зазору. Колір і тон кузова повинні бути однаковими. Якщо ви помітили, що тон трохи відрізняється, то, мабуть, мало місце вторинне фарбування. Рекомендується перевірити товщину шару лакофарбового покриття. Зокрема на порогах і отворах дверей.

Крім того, досвідчені водії під час купівлі вживаного автомобіля звертають увагу на дату виробництва фар, стекол і інших комплектувальних. Так можна просто дізнатися, міняли їх чи ні (тобто чи потрапляв автомобіль в ДТП). Під капотом і в багажнику можуть бути характерні зварювальні шви. Такі шви можна помітити, як добре їх не зафарбовувати.

Деякі автомобілісти для перевірки кузова використовують магніт. Навіщо він потрібен? З його допомогою можна визначити товстий шар шпаклівки, яку часто використовують під час кузовного ремонту. Для цього потрібно обернути магніт в ганчірку і провести вздовж кузова. Він повинен всюди прилипати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація