Yamaha розробила найпотужніший електричний двигун у світі

Yamaha розробила найпотужніший електричний двигун у світі

Yamaha розробила найпотужніший електричний двигун у світі

Фото: autoblog.com

Його потужність дорівнює майже 500 к. с.

Японський виробник Yamaha розробив найпотужніший електричний двигун на планеті.

Про це повідомляє Autoblog.

Компанія має успішний досвід з випуску двигунів і електромоторів для сторонніх виробників. Цього разу фахівці створили компактний електродвигун з робочою напругою 800 В, який здатний видавати потужність 469 к. с. На сьогоднішній день це найпотужніший електромотор в своєму класі з урахуванням розмірів - так говорить Yamaha, але габарити не уточнює.

Зазначається, що навіть два таких мотори у одному автомобілі означатимуть потужність під 1000 сил і відповідну динаміку, тому новий агрегат Yamaha позначається, як Hyper EV Motor. Yamaha підкреслює компактні розміри двигуна в результаті інтеграції шестерні та інвертора в єдиний блок.

Фото: autoblog.com

Проєкт уже пройшов всі етапи тестування і повністю готовий до запуску у виробництво. Незважаючи на те, що Yamaha вдалося зробити такий мотор першою, вона не має наміру переходити на випуск електромобілів і як раніше буде продавати компоненти іншим компаніям.

Це не єдиний електромотор, розроблений Yamaha. Починаючи з минулого року, японський виробник почав розширювати свій бізнес, включаючи розробку двигунів потужністю від 47 до 268 кінських сил. Менші мотори були створені для персональних транспортних засобів, таких як самокати, скутери і мотоцикли, тоді як більш потужні призначені для легкових автомобілів.

Раніше Yamaha створила електроскутер зі змінними батареями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація