Стали відомі найбезпечніші автівки нового покоління після нещадного краш-тесту

Стали відомі найбезпечніші автівки нового покоління після нещадного краш-тесту

Фото: SicurAuto

Hyundai Nexo став першим водневим автомобілем, який пройшов усі краш-тести.

Єврокомітет Euro NCAP назвала найбезпечніші автомобілі нового покоління після проведення краш-тестів.

Серед тих, які отримали максимальні бали, вперше опинився автомобіль на водневому паливі, пише SicurAuto.

Так, водневий кроссовер Hyundai Nexo отримав рівень безпеки, який відзначили  максимальними п’ятьма зірками. Крім нього комітет відзначив найвищими балами нові моделі Mercedes-Benz A-Class, Mazda 6  та гібриду Lexus ES.

Фото: SicurAuto

В Euro NCAP зазначили, що п’ятизіркова відзнака кросовера Hyundai показує, що екоавтівки також можуть дотягуватись до найвищих стандартів безпеки.

У Hyundai Nexo та Mercedes-Benz A-Class відзначили дуже добре розроблену систему екстреного гальмування, яка безперебійно реагує на пішоходів та велосипедистів. Одразу за ними слідує Lexus ES, який виявився безпечним і для пасажирів, і для перехожих. При цьому гібрид не дуже безпечний у разі бічного зіткнення.  У Mazda 6  автогальмування спрацьовувало у 95% випадків.

Фото: SicurAuto

Також Єврокомісія з краш-тестів назвала авто, які отримали 4 зірки за рівнем безпеки. Зокрема: Peugeot Rifter, Citroen Berlingo та Vauxhall Combo MPV. У доповіді зазначено, що вони цілком безпечні для пасажирів та водія, але отримали нижчі бали за слабко пророблені системи захисту перехожих та велосипедистів.

Раніше згадувалось, що Єврокомітет запідозрив маніпуляції під час краш-тестів. Автовиробники підписують деякі деталі "Тільки для краш-тесту".

Повʼязані теми:

Наступна публікація