З універсалу Audi A4 зробили велосипед для шанувальників ЗСЖ

З універсалу Audi A4 зробили велосипед для шанувальників ЗСЖ

Фото: carscoops.com

Автомобіль має стандартний двигун, але приводиться в рух за допомогою педалей.

Водії, стурбовані здоровим способом життя, можуть радіти: винайдено автомобіль-велосипед, який дозволяє підтримувати себе у формі. Винахідник з Саудівської Аравії Насер Аль Шаваф об'єднався з голландською фірмою BPO для створення прототипу FitCar PPV Prototype 2, який проміняв педаль газу на велосипедні педалі. Про це повідомляє видання CarsCoops.

Фото: carscoops.com

Зовні Audi A4 Avant не відрізнити від стандартного автомобіля і він оснащений звичним двохлітровым мотором з турбонаддувом в парі зі звичайною автоматичною коробкою передач. Але місце для водія повністю перероблено і замість стандартних педалей встановлений блок велосипедних педалей, які приводять в дію дросельну заслінку, дозволяючи бортовому комп'ютеру автомобіля регулювати положення заслінки в залежності від зусилля на педалі. Якщо педаль водія працює швидше і сильніше, автомобіль розганяється.

Фото: carscoops.com

Система має три основні параметри: у трафіку у нього є опція Drive Slow, на автомагістралі можна встановити Drive Fast, а коли автомобіль стоїть, але водій все ще хоче тренуватися, є опція "Немає приводу", яка відключає педалі від дросельної заслінки. Є і регулювання опору, що дозволяє водієві вибирати зусилля, з яким необхідно крутити педалі.

Оскільки педалі займають велику кількість простору, то гальма зроблено у вигляді ручного важеля, а кермо зрізане знизу.

Фото: carscoops.com

"Наші дослідження показують, що швидкість спалювання калорій більше 300 протягом 30 хвилин. Ми стаємо все більш безнадійними та непридатними, але FitCar PPV вирішить хоча б частину проблем для тих з нас, хто хоче більше займатися, але не має на це часу",- повідомляє Насер Аль Шаваф.

Система запатентована на міжнародному рівні і очікує схвалення для використання на дорогах в Нідерландах та по всій Європі.

Нагадаємо, що в Bugatti виношують плани створити абсолютно нову модель, яка ймовірно буде чотирьохдверним кросовером або позашляховиком. Такі плани озвучив новий головний виконавчий директор компанії Стефан Вінкельманн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація