З'явилися нові схеми пограбування автомобілістів

З'явилися нові схеми пограбування автомобілістів

Шахраї підрізають колеса, щоб потім була можливість пограбувати водіїв.

Найчастіше грабіжники промишляють біля супермаркетів або вночі на заправних станціях. Вони чекають поки власник відійде від машини, щоб злегка надрізати покришку і далі переслідують жертву, щоб пограбувати. У регіонах частіше подібні випадки зустрічаються на нічних АЗС. Про це повідомляє AutoNews.

У соціальній мережі постраждалі водії почали повідомляти про нові схеми, опублікувавши фото проколотих коліс.

"Вас "пасуть" під маркетами. Фішка в тому, що колесо в автомобілі тепер не ріжуть, а злегка "надрізають" і їдуть за вами до першого повороту, де при навантаженні 100% трапиться біда з великим колесом. Їхати далі ви не зможете, тому за мить два міцних хлопця в дорогій автівці поблимають фарами про проблему і будуть пропонувати свою допомогу. Але "помічники" дуже швидко поїдуть, якщо ви вийдете з барсеткою на плечах і закриєте своє авто. Будьте обережні", — повідомляє водій Ігор Петровський.

Друзі, УВАГА, нова "підстава". Вас "пасуть" під маркетами. Фішка в тому, що колесо в автівці тепер не ріжуть, а...

Опубліковано Igor Petrovsky Неділю, 24 червня 2018 р.

Інші водії так само пишуть про подібні випадки, які зафіксовані вже не в Києві, а в регіонах. Наприклад, в Івано-Франківську схожу схему провертають біля оптових обмінників. А активіст Володимир Тіпіло повідомив, що його брат зіткнувся з більш жорсткою схемою на трасі Львів-Стрий.

"Йому на заправці в колесо встромили саморіз. А у нього є звичка по приїзді на заправку дивитися на колеса, все в порядку, і тоді все було нормально. Але метрів через 300 він почув, що "кидає кермо". Вийшов, дивиться — спущене колесо. Він заліз під машину, витягує домкрат і бачить — з іншого боку ходять ноги. А на сидінні в цей час лежав гаманець. Брат схопився і побачив, що грабіжник вже відкривав машину. Кинувся за ним, а той втік в полі. Брат оглянувся і помітив неподалік машину. Очевидно, вони чекали, поки брат зупиниться. А якби він і далі гнався по полю, то спільники просто могли б висадити в його автомобілі вікно і обчистити. Або дати по голові і брата ніхто б не знайшов. Це була друга година ночі", — розповів Володимир Типило.

Крім того, у мережі були помічені випадки, коли грабіжники не зупиняються навіть перед присутніми в автомобілі власниками авто. В нахабну підходять і виривають з рук водія або пасажира телефон або гаманець, а потім звалюють.

Нагадаємо, що столичним жителям погрожують розправою над їх автомобілями. Шахраї пробивають колеса, б'ють шибки в припаркованих під будинками машинах, а після загрожують власнику спалити машину, якщо той не переведе гроші на певний рахунок у банку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація