Загибель у перегрітому авто. В Європі дітей захистять від нестерпної смерті

Загибель у перегрітому авто. В Європі дітей захистять від нестерпної смерті

Автогігантів планують змусити обладнати машини новою функцією безпеки.

В Європі органи контролю планують змусити автогігантів встановлювати системи "виявлення присутності дітей" на задньому сидінні, щоб уникнути смертей дітей у гарячому автомобілі без нагляду.

Такі ж стандарти розглядають законодавці Америки, пише AutoNews.

Видання повідомляє, що машини з такими функціями можуть навіть користуватися підвищеною популярністю серед автомобілістів, оскільки вони збільшують безпеку маленьких пасажирів.

У будь-якому випадку опцію "виявлення присутності дітей" планують зробити обов'язковою в Європі у всіх автомобілях після 2022 року.

Зокрема, комітет Euro NCAP, який проводить краш-тести авто, оголосив, що від 2022 року почнеться нарахування рейтингових балів за виявлення присутності дитини.

Варто відзначити, що деякі автовиробники вже пропонують функції, спрямовані на зниження ймовірності того, що хтось може випадково залишити дитину без нагляду на задньому сидінні. GM ще 2016 року представила функцію, яка нагадувала про присутність пасажирів на задньому сидінні.

Система GM запускається, коли задні двері відчиняються і зачиняються, одразу після зупинки автомобіля або, коли ввімкнений мотор. Така функція може врятувати життя не тільки дитини, але і тварин.

При цьому світові ЗМІ відзначають низку випадків, коли діти або собаки гинули у авто, тому що їх забули на задньому сидінні. Якщо опцію "виявлення присутності дітей" зроблять обов'язковою, то, ймовірно, це дозволить серйозно зменшити кількість смертей у перегрітих авто.

Раніше згадувалося, як захистити салон від пекельного перегріву. Варто обмежувати потрапляння прямих сонячних променів на авто під час стоянки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація