Завод Skoda різко скоротив об’єми виробництва в Україні

Завод Skoda різко скоротив об’єми виробництва в Україні

Укравтопром більше ніж у половину скорортив об'єми виробництва.

За липень 2018 року українська автопромисловість вчергове зменшила об’єми виробництва. Загалом з конвеєра з’їхав 221 автомобіль. Скорочення найбільше зумовлене зменшенням виробництва автомобілів Skoda.

Липневи показник на 57 % нижче, ніж минулого місяця та на 67 % менше за липень 2017, повідосляє "Укравтопром".

Різкий спад пов’язаний із скороченням виробництва на заводі "Єврокар" - єдиного підприємства, яке реально виготовляло легкові автомобілі. Виробник спустив із конвеєра 150 автомобілів, що удвічі менше за показники 2017-го і у чотири рази менше за червень. Нагадаємо, що "Єврокар" виготовляє автомобілі Skoda концерну Volkswagen AG в Україні.

Вантажних автомобілів в Україні за липень було виготовлено всього 5 штук, що у десять разів менше за показник липня минулого року. Але у статистиці відсутні дані виробництва КрАЗу, який з незрозумілих причин перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів з серпня 2016 року.

Виробники автобусів за місяць випустили 66 машин, що на 8 штук більше ніж в липні 2017 року і в той же час на 11 шт. менше червневого звіту.

Всього з початку року в Україні було виготовлено 4074 одиниць автотранспортних засобів або на 1,4% менше ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що стали відомі виробники, які очолили світовий авторинок. Не дивлячись на дизельний скандал Volkswagen Group вдалось відвоювати першість.

Повʼязані теми:

Наступна публікація