Женевський автосалон скасували через коронавірус

Женевський автосалон скасували через коронавірус

Фото: Associated Press

У Швейцарії заборонили масштабні заходи у найближчі два тижні.

2020 року влада Швейцарії скасувала відомий Женевський автосалон, який мав початися 3 березня, через

коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба Geneva International Motor Show.

Загалом влада країни скасувала до 15 березня всі громадські заходи, які можуть зібрати більше тисячі людей.

"Женевський автосалон-2020 скасовується після того, як уряд Швейцарії заборонив публічні заходи з понад тисячею учасників у п'ятницю через стурбованість у зв'язку з коронавірусом. Заборона набуває чинності негайно і діє як мінімум до 15 березня", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що найбільші збитки через скасування автосалону, ймовірно, ляжуть на плечі автокомпаній, які вклали значні кошти в створення своїх стендів і транспортування машин.

Варто відзначити, що Женевський автосалон не є найбільшим у світі, але саме там автовиробники зазвичай анонсують найяскравіші і перспективні автомобілі та концепти.

Це перша відміна автошоу більш ніж за 70 років. З 1947 року захід проводився щорічно.

У ньому мали взяти участь такі бренди, як Alpine, AMG, Aston Martin, Audi, Bentley, Bugatti, Changan, FCA Group (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep), Honda, Hyundai, Kia, Koenigsegg, Mazda, McLaren, Mercedes-Benz, Pininfarina Polestar, Rolls-Royce, Seat, Skoda, Smart, Toyota, Volkswagen.

Нагадаємо, що у Франкфурті закриють легендарний щорічний автосалон. Організатори планують відкрити автошоу нового формату в іншому місті Німеччини.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація