Десять кращих пропозицій серед кросоверів у 2018 році

Десять кращих пропозицій серед кросоверів у 2018 році

Фото: Фото из личного архива автора

Сегмент компактних паркетників росте як на дріжджах. І не даремно. Вони пропонують підвищений кліренс, стерпні позашляхові характеристики в сукупності з легкою керованістю і компактними розмірами. Водії їх обирають за зручну посадку, місткість і витривалість на наших побитих життям дорогах.

Сьогодні мало знайдеться автомобільних брендів, які не мають у своїй модельній лінійці хоча б одного SUV. Пропозиції на голову покупців сиплються з усіх боків і можна розгубитися в різноманітті вибору. Ми постаралися відібрати для вас найцікавіші екземпляри на ринку кросоверів сезону 2017-2018 року.

1. SEAT ATECA

Перший представник бренду в сегменті кросоверів показав себе з кращого боку і настільки вразив своїм успіхом, що бренд випустив йому ще і компактний кросовер, а на підході і великий семимісний позашляховик.

У Ateca є все, що необхідно: доступність, зовнішній вигляд, економічність і практичність в сукупності з непоганою динамікою.

Пропонується з трьома бензиновими агрегатами: 1.0 TSI (115л.з.), 1.4 TSI (150 л. с.), 2.0 TSI (190 л. з), які працюють в парі з 6-ступінчастою механікою або 7-ступінчастою DSG. Повнопривідна версія може комплектуватися з шестидіапазонним "автоматом". Ціна: від 649 600 грн до 1 082 442 грн.

Seat Ateca / Фото: newspress.co.uk

2. NISSAN QASHQAI

Оновлення цього культового кросовера, можна сказати першовідкривача сегменту, знову привернуло до себе покупців. Свіжа зовнішність як не можна краще вписалися в середовище конкурентів. Він залишився оригінальним, практичним і економічним кросовером, який добре зарекомендував себе на ринку. Нехай і трохи поступається Ateca в динаміці і ходових якостях, його переваги у новій системі та підвищеному комфорті в салоні.

У пропозиції для України у нього є і бензинові, і дизельні агрегати: 1.2 DIG-T (115), 2.0 (144), 1.6 DCI (130). Працюють вони з 6-ступінчастою механікою або коробкою CVT, комплектуються як з повним, так і з переднім приводом. Ціна: 542 від 210 грн. до 864 830 грн.

Nissan Qashqai / Фото: newspress.co.uk

3. VOLKSWAGEN T-ROC

Компактний кросовер T-Roc буде менше Tiguan в довжину на 252 мм і колісній базі на 78 мм, проте він не втратить німецького шарму, притаманного бренду і його кросоверній лінійці. Ми його включили до списку через появу на ринку, а в Україну кросовер доїде тільки ближче до 2019 року. І якщо цінник не завищать, то він стане серйозним конкурентом в сегменті.

На ринку Європи Volkswagen T-Roc з'явиться з бензиновими агрегатами потужністю від 115 л. с. до 190 л. с. і дизельними – 115 к. с., 150 л. с. і 190 л. с.

Volkswagen T-Roc / Фото: newspress.co.uk

4. RENAULT KADJAR

Нехай він не цінується так високо, як Nissan, тим не менш він здобув собі більше шанувальників яскравим зовнішнім виглядом. Може в ньому немає такого комфорту і якості матеріалів в салоні як у суперників, зате він досить просторий всередині і відмінно підходить для молодих сімей.

У пропозиції для України у нього є бензиновий 1,2-літровий двигун на 130 к. с. і дизельні 1.5 і 1.6 на 110 і 130 к. с. відповідно. Ціна: від 659 428 грн. і до 891 066 грн.

Renault Kadjar / Фото: newspress.co.uk

5. CITROEN C3 AIRCROSS

Французький бренд має намір забезпечити хайповими автомобілями всі ніші сегмента. Citroen C3 Aircross - це не роздутий хетчбек, це самостійний автомобіль. Він має задерикуватість хетча, ефектні комбінації кольорів кузова, нетривіальний салон, високу посадку, збільшений кліренс і місткий багажник.

Він менше Kadjar за габаритами і значно поступається йому в просторі салону, але більш яскравий зовні і якість матеріалів вища.

В його асортименті бензиновий 1.2 PureTech на 82 і на 110 к. с., а також 1,6-літровий дизель потужністю 92 к. с. і обертовим моментом 230 Нм. Ціна стартує з 421 000 грн і максимальна комплектація з автоматичною коробкою і системою повного приводу Grip Control обійдеться в 642 700 грн.

Citroen C3 Aircross / Фото: Фото из личного архива автора

6. SKODA KAROQ

Як і у випадку з будь-якою Skoda, кросовер Karoq пропонує хороше співвідношення ціни та якості. Він не тільки злагоджено і гармонійно виглядає, але і гідно їде. Плюси - компактні габарити і економічні двигуни. В мінус можна йому поставити лише по-німецьки лаконічні інтер'єрні дані. Та й місця в ньому не так багато, в порівнянні з тим же Kadjar.

У нас Skoda Karoq буде пропонуватися тільки з одним двигуном 1.5 TSI на 150 к. с. в парі з семиступінчастою DSG. Ціна: від 720 050 грн. і до 763 114 грн.

Skoda Karoq / Фото: newspress.co.uk

7. KIA STONIC

Kia б'є всі рекорди продажів кросоверів Sportage, цього разу ставка буде робитися на Stonic, який поєднує в собі ефектну зовнішність, притаманну зараз бренду, розширені комплектації і комфорт. Компактний кросовер довжиною 4,15 метра, звичайно, не запропонує багато простору, але буде дуже зручним у місті. Може бути він не такий динамічний, як Mazda 3, але і ціна у нього нижча.

В Україні є 1.2 та 1.4 MPI потужністю 84 і 100 к.с. в парі з 5-ти і 6-ступінчастою механікою відповідно. Ціна: 458 від 500 грн. і до 503 040 грн.

Kia Stonic / Фото: newspress.co.uk

8. OPEL CROSSLAND X

Переїзд Opel під крило PSA відбувся остаточно в серпні 2017 року, але співпраця велася вже давно. І результатом злиття став Crossland X і Grandland X. Кросовери, які є німецьким сприйняттям Peugeot 2008 і 3008 з відмінністю, що на всю основну начинку німці нанизали свою версію брендового дизайну, а салон наблизили до класичного компонування з хорошими матеріалами і звичним розташуванням усіх кнопок.

У перевазі у них французька динаміка та економічність, але з німецької керованістю і налаштуванням підвіски. Незначна, але різниця є. Шкода тільки до нас ці версії поки не привезли, але в Європі ціна у них дуже приваблива.

Opel Crossland X / Фото: Фото из личного архива автора

9. PEUGEOT 3008

Про цього француза не прочитав ще тільки ледачий. Багато можуть ковтати слину і шукати в ньому недоліки, які, якщо придивитися, то все ж є. Але за зовнішність, нетрадиційне і оригінальне рішення i-Cocpit йому можна пробачити все. І не даремно 3008 обрали "Автомобілем року-2017" в Європі.

З лінійки двигунів в Україні є бензиновий 1.5 або дизельний 1.6, обидва потужністю 150 л. с. і працюють в парі з 6-ступінчастим автоматом. Ціна: 716 000 грн. і до 967 000 грн.

Peugeot 3008

10. MAZDA CX3

Мабуть, для багатьох цікава й довгоочікувана новинка. Нехай Mazda CX5 збереже своїх покупців після оновлення, але є ймовірність, що половина з них перекинеться на меншого брата. Міні-кросовер виглядає також, а їде ще крутіше. У нього не дуже просторо в салоні, але керованість на вищому рівні в порівнянні з будь-яким із конкурентів. Якщо додати ефектний зовнішній вигляд у стилістиці маздівського КОDО, то він своїх грошей коштує.

В Україні Mazda CX-3 буде доступна поки тільки з бензиновим двигуном 2.0 в парі з 6-ступінчастим автоматом і варіантами повного і переднього приводу. Ціна від 648 00 грн і до 805 000 грн.

Mazda CX3 / Фото: newspress.co.uk

Звичайно, це не повний список кросоверів на нашому ринку. І є гідні варіанти для розгляду: Audi Q2, BMW X3, Suzuki SX4 і Suzuki Vitara, Toyota CH-R, Opel Mokka X, Hyundai Creta і Hyundai Tucson, KIA Niro, Subaru XV тощо. Пам'ятайте, що обирати треба не тільки логікою і гаманцем - обирати треба душею.

Повʼязані теми:

Наступна публікація